|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Koruzna mineštra po Primorsko „Bobiči“ s telečjim mesom


0

Mineštra iz svežih koruznih zrn bo marsikoga spomnila na dobre stare čase. S telečjim mesom je še boljša.



Koruzno mineštro pripravimo iz svežih, vloženih ali suhih koruznih zrn. Če uporabimo suha zrna, jih namočimo že prejšnji dan. Drugi dan vodo odcedimo in nalijemo svežo. Dodamo na kocke narezano ali naribano korenje, krompir in por. Posebej skuhamo namočen fižol. Del kuhanega fižola potlačimo z vilicami in skupaj z ostalim zlijemo h koruzi. Dodamo olupljen svež paradižnik, lovor, meso, zrezano na kocke, ki ga posebej prepražimo na olju, da voda izpari. Dodamo še sesekljan česen in stresemo h koruzi. Pustimo, da vse skupaj počasi vre še približno eno uro, oziroma, dokler nista koruza in meso dovolj mehka. Solimo po okusu. Na koncu dodamo oljčno olje, malo natrganih listov zelene ali peteršilja in nekaj kapljic kisa. Nasvet. Najboljša koruzna mineštra je iz svežih, še malo mlečnih koruznih zrn. Koruzni storž oličkamo, odstranimo laske, nato pa z ostrim nožem po celem storžu prerežemo vsa koruzna zrna od tanjšega dela proti debelejšemu. Na koncu z nožem postrgamo cel storž, da izcedimo še preostalo koruzno „mleko“.

Koruzna zrna (20 dag)
Fižol - suhi (15 dag)
Krompir (1/2 kg)
Korenje (15 dag)
Por (5 dag)
Paradižnik - svež (10 dag)
Olje - sončnično (2 žlici)
Telečje stegno (brez kosti) (40 dag)
Sol - morska
Čebula (5 dag)
Česen
Oljčno olje (2 žlici)
Zelena - list
Kis - jabolčni
Voda (1 l)




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?