|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Buhteljni iz črne moke s sezamom


0

Priljubljene buhteljne pripravite iz črne moke in potresite s sezamom. Tako boste na goste naredili še večji vtis.



Naredimo dobro kvašeno testo iz polnovredne moke. Moko presejemo in damo na toplo. Posebej vzhajamo kvas: v 1/2 dl mlačnega mleka dodamo žlico moke, žličko sladkorja ali medu in zdrobljen kvas. Premešamo, da se ves kvas zdrobi in nastane gosta krema. Ostalemu vročemu mleku dodamo: sol, sladkor, malo zmehčano maslo ali oljčno olje in v curku zlijemo v moko. Dodamo še rumenjake in cela jajca in premešamo v gosto kašo. Dodamo vzhajan kvas, s kuhalnico zgnetemo v redko testo, ki na začetku še ni gladko. Testo pokrijemo in damo petkrat vzhajat, če želimo, da bodo buhteljni kompaktnejši. Testo obračamo samo s kuhalnico in ga ni potrebno stepati. Vzhajano testo stresemo na pomokan prt ali na leseno desko. Razvaljamo za prst debelo in s koleščkom razrežemo na primerno velike kvadrate. Na vsak košček položimo žličko marmelade, potresemo s sezamom, robove dobro stisnemo v culico in oblikujemo v kroglico. Povaljamo v toplem maslu in zložimo v pekač, tesno drug ob drugega. Pustimo vzhajati vsaj 1 uro. Damo v hladno električno pečico in pečemo približno 45 minut na 170°C. Ko malo porumenijo jih namažemo z jajcem in potresemo s sezamovimi semeni. Nasvet. Namesto masla, lahko uporabimo kvalitetno oljčno olje.

Moka polnovredna (30 dag)
Kvas - sveži (2 dag)
Mleko 3,2 (1,5 dl)
Jajca - rumenjak (2 kom)
Jajce
Maslo (3,5 dag)
Sol - morska (malo)
Sladkor (3,5 dag)
Sladkor - vanilija (2 dag)
Marmelada z manj sladkorja (20 dag)
Sezam (2 dag)
Maslo (1 dag)
Jajce (1/2 kom)




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?