|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Fižolova mineštra


0

Kadar vemo, da naslednji dan ne bomo imeli časa kuhati, si pripravimo dan prej mineštro, ki nam vzame malo časa v kuhinji, saj se kuha sama.



Fižol preberemo, dobro operemo in namočimo v mlačni vodi vsaj dve uri, preden ga damo kuhati. Fižolu odlijemo vodo, v kateri smo ga namakali, in ga še enkrat operemo. Nato vzamemo lonec, v katerem ga bomo kuhali, damo vanj fižol, vodo, sesekljano čebulo in česen, paradižnik, sesekljan peteršilj, lovorjev list, šetraj, poper in sol. Pokrijemo in kuhamo, da se fižol zmehča. Vzamemo olje in na njem svetlo prepražimo moko in stresemo v mineštro. Pustimo, da ponovno zavre. Mineštra mora biti lepo gosta. Zelo lačnim lahko poleg ponudimo suha rebrca ali klobaso, vendar jih skuhamo posebej.

Čas priprave: 4 ure
Zahtevnost: 2

0,5 kg belega fižola (gradiščanca ali tetovca)
2 l vode
2 debeli čebuli
4 stroki česna
2 zrezana paradižnika brez kože ali žlica paradižnikove mezge
šopek sesekljanega peteršilja
2 lista lovorja
ščep šetraja
poper po okusu
sol po okusu
3 žlice olja
1 žlica moke




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?