|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jabolčni zavitek


0

Zdaj jabolka že hitreje gnijejo. Večkrat moramo pogledati v zabojček. Preberemo slabša jabolka in jih porabimo za zavitek. Prilegel se bo po kosilu, pa tudi za večerjo s skodelico čaja bo dober.



Zamesimo testo iz moke, vode, soli, kisa, olja. Testo mora biti mehko. Namažemo ga z oljem in naj pol ure počiva. Medtem dobro umijemo jabolka, jih olupimo in naribamo. Dodamo cimet, vanilin sladkor, rjavi sladkor in na maslu prepražene drobtine. Dobro premešamo in razdelimo po testu, ki smo ga raztegnili na prtu, poprašenem z moko, od znotraj navzven. S pomočjo prta testo zvijemo. S krožnikom, ki ima gladke, tanjše robove, ga odrežemo na velikost, da nam gre v pekač, v katerega smo dali peki papir. Zavitek po vrhu na tanko namažemo s kislo smetano in pečemo v pečici, ogreti na 180 oC, 45 minut. Ko je pečen, ga pokrijemo in pustimo, da se ohladi do mlačnega. Narežemo kose in postrežemo.

Čas priprave: 75 min
Zahtevnost: 1

Za testo:
0,5 kg bele moke
2,5 dl mlačne vode
čajna žlička soli
čajna žlička olja
čajna žlička kisa
čajna žlička olja za mazanje testa

Za nadev:
1,5 kg jabolk
5 dag masla
2 žlici krušnih drobtin
cimet po okusu
2 vanilina sladkorja
2 jušni žlici rjavega sladkorja




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?