|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ječmenov kruh z ovsenimi kosmiči


0

Poskusimo kdaj speči malo drugačen kruh. Ječmenov je prav okusen in zanimiv.



V jogurt namočimo za pol ure ovsene kosmiče. V skledo stresemo ječmenovo moko, osolimo, dodamo namočene ovsene kosmiče in vzhajan kvas in z malo bele moke zamesimo testo. Oblikujemo ga v štručko in damo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pokrijemo in pustimo na toplem, da počasi vzhaja eno uro. Vzhajan kruh namažemo z razmešanim jajcem in posujemo z ovsenimi kosmiči, ki smo si jih prihranili, preden smo jih namakali, in damo v pečico, ogreto na 180 oC, ter pečemo eno uro. Vzamemo iz pečice, damo na mrežico, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.

Čas priprave: 150 min
Zahtevnost: 2

1 l tekočega jogurta
25 dag ovsenih kosmičev
50 dag ječmenove moke
15 dag bele pšenične moke
42 g kvasa (1 kocka)
3 žlice mlačnega mleka
1 žlička sladkorja
1 jajce




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?