|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Šamrole


0

Za res dobre šamrole sami spečemo testo in kremo naredimo brez margarine.



Kvas nadrobimo v nekaj žlic toplega mleka, dodamo žličko sladkorja ter pustimo vzhajati. V posodo damo moko, margarino in vanilin sladkor. Malenkost solimo, dodamo še vzhajan kvas, mleko ter testo zgnetemo. Testo takoj postavimo v hladilnik za pol ure, da ne vzhaja. Medtem pripravimo kremo. Zmešamo jajca, vanilin sladkor, sladkor in moko. Mleko zavremo in vanj zamešamo maso. Ob stalnem mešanju kremo kuhamo 5 minut, nato jo dobro ohladimo. Pripravimo modelčke za šamrole. Testo razdelimo na manjše dele in vsak del razvaljamo na debelino noževe konice. Naredimo vsaj cm široke trakove, ki jih ovijamo na modelčke (modelčkov ni treba namazati z margarino) in jih polagamo na pekač na peki papir. Testo nato spečemo zlato rumeno pri 180 oC (8 do10 minut), šamrole takoj vzamemo iz modelčkov. Ko vse spečemo, lahko pričnemo z vbrizgavanjem kreme v šamrole. Zlagamo jih na krožnik in jih postavimo v hladilnik, saj so hladne okusnejše. Preden jih postrežemo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

Čas priprave: 120 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3

Sestavine za testo:
60 dag moke
25 dag margarine
1 dl mleka
1 vanilin sladkor
ščepec soli
1 zavitka kvasa
malo mleka in sladkorja za kvas

Sestavine za kremo:
1 l mleka
2 vanilin sladkorja
4 jajca
12 žlic sladkorja
6 žlic moke




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?