|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Odlična čokoladna torta brez moke


0

Slastna čokoladna torta, ki jo spečemo brez moke, saj jo nadomestimo z lešniki in piškotnimi drobtinami.



Sprva prižgemo pečico na 180 oC. Nato pripravimo biskvitno testo. V posodi umešamo rumenjake, polovico sladkorja, vanilin sladkor in ščep soli (le toliko, da rečemo, da smo solili). Beljake stepemo v na pol čvrst sneg, dodamo preostanek sladkorja ter jih še trdo stepemo. Sneg počasi in postopoma dodajamo k masi iz rumenjakov. Lešnike, piškotne drobtine in čokolado zmešamo ter prav tako počasi umešamo k jajčni zmesi. Pekač za torto dobro namažemo z maslom, najbolje, da iz peki papirja izrežemo okrogel list velikosti pekača in ga položimo na dno, stene pekača pa namažemo z maslom. Maso zlijemo v pekač in pečemo v peči 35 minut. Ko je biskvit pečen, ga zvrnemo na rešetko in ga pustimo vsaj osem ur počivati. Čokoladno kremo pripravimo kot puding, ki mu dodamo čokolado. 5 dl mleka zavremo. Puding zmešamo s sladkorjem in mlekom v gladko maso ter vlijemo v zavreto mleko. Kuhamo 3 minute, odstavimo in dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo toliko časa, da se čokolada stopi. Nato kremo dobro ohladimo. Biskvit prerežemo dvakrat. Eno spodnjo plast položimo na večji krožnik, pokapamo z malo soka in premažemo z marmelado. Namažemo kar na debelo s kremo in položimo drugo plast biskvita. Postopek ponovimo. Zadnjo plast biskvita tudi pokapamo s sokom. S preostankom kreme premažemo torto okrog in okrog, da je gladka. Nad soparo stopimo še čokolado z oljem ter še z vročo prelijemo torto. Poljubno okrasimo ter postavimo v hladilnik.

Čas priprave: 660 min
Zahtevnost: 4

Sestavine za biskvitno testo:
100 g drobno mletih lešnikov
100 g mletih albertovih piškotov
150 g rjavega sladkorja
8 svežih jajc
100 g naribane jedilne čokolade
1 vanilin sladkor
ščep soli

Sestavine za čokoladno kremo:
6 dl mleka
2 vaniljeva pudinga
6 žlic rjavega sladkorja
150 g naribane jedilne čokolade

Sestavine za namaz:
marelična marmelada
sok vloženega kompota

Sestavine za preliv:
150 g jedilne čokolade
2 žlici navadnega olja




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?