|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Krompir in beluši z meto in mandeljni


0



Krompir operite in osušite. V pekaču segrejte 2 žlici oljčnega olja, dodajte krompir in premešajte. Pecite ga v pečici na 200 °C okrog 40 minut. Vzemite ga ven in malo ohladite. Medtem očistite beluše tako, da jim odstranite oleseneli del in jih olupite. Narežite jih na 5 cm dolžine in dajte v malo slan krop, ki ste mu dodali sladkor. Kuhajte jih okrog 5 minut (ne jih prekuhati), potem pa jih potopite v hladno vodo. Krompirčke prerežite, beluše pa odcedite. V široki ponvi segrejte oljčno olje, dodajte pretlačeni česen in Vegeto ter zalijte z vodo. To naj se kuha okoli 5 minut, potem pa vmešajte krompir in beluše ter ob rahlem mešanju segrejte. Na koncu vmešajte mandeljne in posujte z meto. Postrezite še toplo.

Nasvet: Če ne morete kupiti mandljevih lističev, napravite tako: mandljeva jedrca potopite v vrelo vodo, pokrijte in pustite stati 2-3 minute. Odcedite, olupite kožico in jih narežite na lističe ali palčke.

Energijska vrednost obroka: 1521kJ/363 kcal.

Čas priprave: 60 minut
Število oseb: 4

1 kg mladega krompirja
2 žlici oljčnega olja
500 g očiščenih gojenih belušev
sol
1 žlička sladkorja
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja
3 žličke Vegete
poper
2 stroka česna
250 ml vode
40 g praženih mandljevih lističev
1 žlica narezane sveže mete




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?