|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zapečen fižol


0

Pri fižolu, okusnem, zdravem in priljubljenem živilu, najprej pomislimo na enolončnico in dolgotrajno pripravo. Zapečen fižol je prijetna sprememba, priprava s fižolom iz pločevinke skrajša pripravo, Vegeta sladka paprika mix pa bo jedi podarila pravi gurmanski okus.



Na olju kratko popecite na kolute narezane klobase. Dodajte sesekljano čebulo, na kocke narezano svežo papriko in feferon. Zelenjavo s klobasami med neprestanim mešanjem pražite na zmernem ognju približno 5 minut. Nato posodo odstavite z ognja, dodajte Vegeta sladko papriko mix, premešajte in zalijte s pasiranim paradižnikom ter vodo. Posodo spet postavite na ogenj, dodajte v nekaj vode razpuščeno moko in ob neprestanem mešanju zavrite, nato pa kuhajte 2-3 minute. Odcejeni fižol razporedite po pekaču, prelijte s pripravljenimi klobasami z zelenjavo, zmešajte in pecite v segreti pečici pri 210 °C 25-30 minut.
Zapečen fižol postrezite z zeleno solato.

Nasvet: Ta jed bo okusna tudi z drugimi vrstami fižola.

Energijska vrednost obroka: 1239 kJ/296 kcal.

Čas priprave: 60 minut
Število oseb: 6 oseb

1 kg kuhanega belega fižola
200 g čebule
50 ml olja
200 g rdeče sveže paprike
250 g klobas
1 žlica Vegeta sladke paprike mix
1 žlica ostre moke
200 ml pasiranega paradižnika Podravka
1 feferon
približno 500 ml vode
1 žlica sesekljanega peteršilja




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?