|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tradicionalno novoletno kosilo: sarme – malo drugače


0

Davno je prišlo iz Orienta, danes pa je univerzalna in zelo priljubljena jed, predvsem pozimi. Zelje lahko kuhamo, pripravimo sveže, kisamo, delamo solate, najbolj poznan recept pa so kljub vsemu sarme.
Ponujamo vam recept za sarme malo drugače kot smo ga navajeni in sicer iz svežega zelja, začinjene z Vegeto sladko papriko mix. Lahko pa jih kljub temu pripravite s kislim zeljem. Poskusite!



Sarme iz svežega zelja

Na segretem olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte mleto meso, kratko prepražite. Meso ohladite in primešajte riž, jajce, poper, peteršilj in žličko Vegete sladke paprike mix. Liste zelja operite in prelijte z vrelo vodo. Odcedite.Na vsaki list dajte 1 žlico nadeva inzvijte sarmo. Na dno ognjevarne posode položite nekaj narezanih listovzelja, nato naložite sarme, zalijte z vodo in kuhajte na zmernem ognju1 uro. Na 2 žlicah olja prepražite moko, dodajte 1 žlicoVegete sladke paprike mixin zalijte z vodo ter pokuhajte. Prikuhoprelijte preko sarme in kuhajte še približno 10 minut.
Te sladke sarme postrezite s kislim mlekom.


Dober tek!

Čas priprave: 90 minut
Število oseb: 4-6 oseb

500 g junčjega mletega mesa
1 žlica olja
80 g riža
25 listovzelja
1 glavica čebule (80 g)
2 žlici Vegete sladke paprike mix
1 žlica sesekljanega peteršilja
Poper, sol
1 jajce
100 ml kislega mleka

2 žliciolja
1 žlica ostre moke




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?