|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Želiš imeti čisto svoj koledarček?
PRIJAVI se in prejemaj novičke s koristnimi, zanimivimi in zabavnimi vsebinami na svoj elektronski naslov.

Plod v 3. tednuV tem tednu se bo jajčece oplodilo in pričelo se bo novo življenje. Jajčece se večinoma oplodi v jajcevodu. Čeprav lahko več semenčic predre ovojnico jajčeca, bo le prvemu uspela možnost oploditve in s tem začetka novega življenja. Oplojeno jajčece bo nato začelo 6- do 8-dnevno pot proti maternici. Delitev celic v oplojenem jajčecu se začne takoj in se nadaljuje vso pot proti maternici. Ko se bo jajčece ugnezdilo v debelo maternično sluznico, bo v premeru merilo mikroskopskih 0,1 do 0,2 milimetra.

V oplojenem jajčecu se združijo kromosomi očka in mamice in tako informacije, zapisane v kromosomih obeh staršev, oblikujejo kromosome zarodka. Spol zarodka je seveda določen takoj ob oploditvi. Vsak od staršev prispeva po 23 kromosomov, od tega en spolni kromosom. Deklica bo imela dva xx kromosoma, deček pa en x in en y spolni kromosom. Človeški zarodek torej nosi 46 kromosov, pod pogojem, da je razvoj pravilen in da ni prišlo do napak pri spočetju.


Preberite še


>>  Mami v 3. tednu
>>  Očka v 3. tednu
Finance v družini
Michonne RR

Kako imata s partnerjem razdeljene finance?