|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Želiš imeti čisto svoj koledarček?
PRIJAVI se in prejemaj novičke s koristnimi, zanimivimi in zabavnimi vsebinami na svoj elektronski naslov.

Mami v 7. tednuOb jutranjem pogledu v ogledalo se nekatere nosečnice počutijo zelo najstniško. Podivjani hormoni namreč poskrbijo tudi za nečisto kožo in pojav aken. Kar brez skrbi, če ne bodo izginile po prvem trimesečju, bodo zagotovo po porodu. Dobra tolažba, kajne?

Jutranje slabosti kar vztrajajo in pri nekaterih nosečnicah žal trajajo cel dan. Učinkovitega recepta vam žal ne moremo ponuditi, pomagate pa si lahko z majhnimi triki – želodec nikoli ne sme biti povsem prazen, vedno pa imejte pri sebi krekerje, morda bodo pomagali umiriti burno dogajanje v želodcu. Nekateri prisegajo na ingverjev čaj, drugi spet na limone – kakorkoli že, poskusiti ni greh. Za vzpodbudo pa povejmo, da se pri večini nosečnic slabosti umirijo okoli tretjega meseca nosečnosti. Do tam pa je še čisto malo!

V mnogih  zdravstvenih domovih v okviru ginekološkega varsta žensk in na Ginekološki klinki v Ljubljani in Mariboru organizirajo Šole za starše; posamezna predavanja se začnejo prav z uvodnim tečajem za zgodnjo nosečnost. Povprašajte za urnik pri svojem izbranem ginekologu, ko se boste naročale na prvi pregled, saj je izobraževanje dobro organizirano po vsej Sloveniji in veliko truda je vloženega s strani babic in medicinskih sester, ki vodijo Šole za starše. Dobro je, če tečajem prisostvujeta tako bodoča mamica kot očka! Na tečajih vam bodo predstavili, kako lahko sami na vseh področjih poskrbite za čim bolj zdravo nosečnost.

Trebuščka še ni! Pa tako težko čakate nanj! Nosečnice lahko sicer že v prvih tednih pridobijo nekaj teže, lahko pa jo tudi izgubijo. Oboje je povsem normalno, seveda pod pogojem, da se zdravo in redno prehranjujete. Zdaj nikakor ni čas za nobene diete, saj zarodek za svoj razvoj potrebuje uravnoteženo hrano in redne obroke! Vendar pretiran strah tudi ni na mestu pri tistih nosečnicah, ki ves čas bruhajo in ob tem zgubijo nekaj kilogramov. Zarodek še vedno črpa hranila iz materinih rezerv, nosečnica mora le paziti, da vsaj pije dovolj. Ginekolog lahko s pregledom vode ugotavlja ostanke razgradnih produktov ob pretiranem bruhanju in tako nosečenico za nekaj dni napoti v bolnišnico, kjer ji pomagajo z infuzijami hranil in tekočine. Stanje se običajno umiri, res pa je zelo neprijetno in naporno.

Ste vedeli, da lahko od 1.1.2008, sami sestavite paketek za novorojenčka?
S 1.1.2008 je prišlo do spremembe pri uveljavljanju pravice pomoči ob rojstvu otroka. Denarni znesek ostaja enak 250,26 eura do februarja,ko bo spet letna valorizacija.
Sprememba je pri paketih. Do sedaj so naše porodnice lahko izbirale med A,B,C,D paketom. Po novem obstajajo trije : A,B, in e zavitek. A in B zavitka imata določeno vsebino, pri e paketku pa izberete med vsebinami iz zavitkov A in B ali pa si ga oblikujete po svoji želji. Vrednost e paketa je 250,26 eura - sestavite pa si ga lahko doma sami. Vsebine zavitkov so prikazane na spletu,vse kar morete narediti je ,da si izberete vsebino, stvari date v košarico in že paketek dobiš na dom. Sliši se zelo enostavno kajne? Pa saj tudi je. Na pristojnem Centru za socialno delo dobite vlogo, kjer imate možnost izbire med zgoraj naštetimi variantami. Če se odločite za e paketek,dobite odločbo na kateri bo navedena šifra,ki vam bo kasneje omogočala sestavljanje željenega paketa. Potem samo še vstopite na stran www.novorojencek.com in začnete sestavljati. Mogoče se sprašujete v čem je prednost paketa,če pa je denarni znesek enak? Izdelki v zavitku so kupljeni po nabavnih cenah in ne vsebujejo trgovske marže,zato za ta znesek dobite veliko več v paketku kot v trgovini. Opozorila bi rada samo na to,da mora biti denarna vrednost do centa točna, ker drugače e paketka ni možno naročiti. Ko si paketek sestavite samo še počakate in pripeljejo vam ga na dom.

Želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju paketa.


Preberite še


>>  Plod v 7. tednu
>>  Očka v 7. tednu
uspavanje otroka
Lelly28 RR

Na kakšen način uspavate otroka?