|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 nasvetov za zanositev, ki bi jih morali upoštevati moški

Uredništvo Ringaraja.net, 16.6.2023
Tudi moški lahko poskrbite, da bo lažje prišlo do spočetja in to ne le z ljubečim odnosom do partnerke ter seksualnimi odnosi v času ženske ovulacije, temveč tudi z naslednjimi desetimi ukrepi.

image
Zdrave življenjske navade se vam bodo obrestovale. (Freepik.com)
/11


Tudi moški oziroma bodoči očetje lahko veliko storijo za to, da bo prej prišlo do spočetja oziroma ženske nosečnosti.

In to ne le z ljubečim odnosom do partnerke in seksualnimi odnosi v času ženske ovulacije, temveč tudi z naslednjimi desetimi ukrepi.


1) Znebite se odvečnih kilogramov

Prevelika telesna teža je lahko ovira pri zanositvi ne le, če se pojavi pri ženski, temveč tudi pri moškem. Znanstvene raziskave so namreč pokazale, da pari, pri katerih ima moški preveč kilogramov oziroma se že dlje časa bori z debelostjo, potrebujejo dlje časa, da zanosijo. Prevelika telesna teža namreč negativno vpliva na kakovost in število spermijev, prav tako pa na testosteron in ostale moške hormone.


2) Vzemite zdravje v svoje roke

Previsok sladkor v krvi, previsok pritisk in druge kronične zdravstvene težave seveda vplivajo tudi na moško plodnost. Negativen vpliv imajo tudi različna zdravila, s katerimi se lotevamo vseh teh težav. Zato končno vzemite zdravje v svoje roke in ne čakajte na resne zdravstvene zaplete.


3) Jejte zdravo hrano z veliko antioksidanti

Čeprav znanstveniki še vedno niso popolnoma soglasni, ali prehrana zares vpliva na moško plodnost, je vsekakor smiselno, da se bodoči oče zdravo prehranjuje. Priporočljiv je predvsem povečan vnos sadja in zelenjave z veliko antioksidanti, ki bodo pomagali ustvariti zdrave spermije.


4) Začnite redno migati

Čeprav je v vsakem primeru zdravo v življenje uvesti redno rekreacijo, bo ta posredno vplivala tudi na boljšo moško plodnost. Redna rekreacija nam namreč pomaga pri soočanju s stresom, poveča prekrvavitev, izboljša splošno počutje in tako vpliva tudi na večjo plodnost.Toda pozor: če boste z rekreacijo pretiravali (na primer postali ultramaratonec), je učinek lahko nasproten oziroma boste zmožnost spočetja zmanjšali.


5) Poskrbite za dnevni vnos vitaminov in mineralov

Nekatere raziskave so pokazale, da vitamina C in E ter minerala selen in cink pomagajo izboljšati kakovost spermijev in tako povečajo moško plodnost. Zato je za bodočega očeta smiselno, da dnevno poskrbi za dovoljšen vnos vitaminov in mineralov, po potrebi tudi s prehranskimi dodatki.


PREBERITE TUDI: Pomoč pri neplodnosti s cvetnimi esencami


6) Ne pozabite na moško biološko uro

Tako kot ženske imajo tudi moški biološko uro - čas, ko so najbolj plodni in čas, ko plodnost začne upadati. Starejši moški imajo vse manj spermijev, pa tudi njihova kakovost je vse slabša, zato je tudi več možnosti za genske napake. To seveda ne pomeni, da če ste starejši, da najbolje, da na otroka kar pozabite, toda le to, da ste bolj potrpežljivi in vzamete v zakup, da tudi moška starost vpliva na čas spočetja.


7) Dokončno se znebite nezdravih razvad

Znanstvene raziskave so pokazale, da kajenje dokazano zmanjšuje količino in kakovost spermijev. Nekoliko manj to velja za alkohol, vsekakor pa se izogibajte drogam in športnim prehranskim dodatkom kot so anaboliki, steroidi in podobni, saj prav vsi negativno vplivajo na produkcijo spermijev.  


8) Boksarce ali navadne spodnjice?

Gotovo poznate tisto teorijo, da naj bi preozke moške spodnjice preveč ogrele moške genitalije in tako "pregrele" spermije. No, znanost si glede tega še vedno ni čisto na jasnem, ali to drži ali ne. Nekateri znanstveniki zato moškim, ki želijo postati očetje, svetujejo, naj nosijo takšne spodnjice, v katerih se dobro počutijo.


9) Bodite pozorni na vročino

Prevelika vročina je vsekakor sovražnica moške plodnosti, zato se izogibajte dolgim vročim kopelim, savnam in pari. Takšno izpostavljanje sicer nima dolgoročnih učinkov na spermije, toda če želite zanositi v kratkem, se tem aktivnostim raje nekaj mesecev izogibajte. Pa ne pozabite na vročino, ki jo oddaja prenosni računalnik, če ga imate pogosto na kolenih oziroma blizu genitalij.


10) Naj vas ne bo sram poiskati pomoči!

Če je partnerka mlajša od 35 let in se že več kot eno leto trudita zanositi, pa vama še vedno ni uspelo, imata po medicinskih kriterijih težave z neplodnostjo. Če je partnerka starejša od 35 let, je pomoč smiselno poiskati že po pol leta rednih spolnih odnosov brez zaščite, ki niso rezultirali nosečnosti, saj se z vsakim letom možnosti za zanositev zmanjšujejo in je smiselno, da pomoč poiščeta čim prej.

In ne pozabite: zaradi agresivnega okolja ima po neuradnih podatkih z neplodnostjo težave že skoraj vsak drugi par v Sloveniji! Zato naj vam ne bo nerodno in naj vas ne bo sram, temveč s partnerko čim prej poiščita pomoč.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
22
Vzrok za endometriozo je pogosto preveč OH
Endometrioza, ki jo spremljajo močne bolečine, prizadene kar 10 do 15 odstotkov vseh žensk v rodnem obdobju. In številke...
5
Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
4
RESNIČNA ZGODBA: Lepo je biti mlada mamica!
Mlada in simpatična mamica Anja si je družino ustvarila že, ko je bila dijakinja. Pravi, da v vlogi mamice uživa in da n...
4



Akupunktura izjemno poveča uspešnost posto...
Za vse pare, ki poskušate zanositi s pomočjo metode IVF, je zagotovo to dobra novica: s pomočjo akupunkture lahko uspešn...
Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?