|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

17. 6. akcija izdelovanja krpic

Uredništvo Ringaraja.net, 14.6.2010
Izlita nafta v Ameriki se nas ne tiče, ker smo tako daleč. Pa se nas res ne?

/21


In kaj lahko naredimo mi daleč v mali Sloveniji?


Predstavljamo vam organizacijo Craft hope, ki z različnimi projekti ročnih spretnosti pomagajo svetu, ljudem in sedaj živalim.

Tokrat se je organizacija Nalina povezala z inštitutom za morske sesalce, v upanju, da bi pomagali ubogim živalim.

Zbirajo ročno izdelane (pletene, kvačkane, šivane) manjše krpice (hand towels ali wash rag). Ni nujno, da so kaj posebnega, saj bodo v najboljšem primeru uporabljene dvakrat ali trikrat, nato pa bodo zavržene. Predlagajo, da pošljete set krpic 10-20, če šivate, če pa pletete ali kvačkate pa po svojih zmožnostih. Prosijo, da tisti, ki boste pletli ali kvačkali, za to uporabite bombažne prejice, saj so poliesterske izdelane iz prav te nafte, ki sedaj izteka, to pa je protislovno.

 

Hkrati je to čudovit projekt, ki ga lahko izvedete skupaj z otroki, medtem ko govorite o tem kaj se dogaja (na njim razumljiv način!).

 

Uradni rok za oddajo je 3. 7. se pa nikoli še ni zgodilo, da izdelki ne bi prišli na cilj, tudi če so malce zamudili.


V Nalina centru (Vojkova 58, Ljubljana) se bomo problema lotili skupaj. Krpice bomo izdelovali v četrtek 17. 6. 2010 od 17h naprej.
 
Pridružite se nam! Info in prijave na info@nalina.si 

Če nas bo veliko, bomo poskušali dobiti kakšnega sponzorja, ki bi bil pripravljen pokriti stroške poštnine. V tem primeru bomo zbirali krpice tudi od vseh, ki si želite pomagati, a v četrtek ne boste imeli časa.

Več informacij najdete TUKAJ

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
8
10 nasvetov, kako vzgojiti eko-otroka
Za to, da vzgojite eko-otroka in nekoč ekološko osveščenega odraslega, ne potrebujete niti posebnega znanja, niti dodatn...
5
Začimbe in dišavnice
Zelišča in dišavnice so nepogrešljiv sestavni del in pravi zaklad vsakega vrta. Lahko rastejo kot okras med drugimi rast...
4
Evropski teden mobilnosti 2012
V Sloveniji ima vsak drugi prebivalec osebni avto oz. vsako gospodinjstvo 1,3 avta. Večino prevoza zato opravimo z osebn...
3



Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
Svetovni dan Zemlje
photo
Praznovanje tega prav posebnega praznika lahko približamo tudi našim otrokom. Skupaj lahko izdelamo zelo zanimive izdelk...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?