|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

3 prijetni načini, ki vam bodo pomagali zanositi

Uredništvo Ringaraja.net, 5.9.2023
Obstajajo trije zelo prijetni načini, ki povečujejo vaše možnosti za zanositev. Noben od teh treh ni nič kaj naporen, prej nasprotno, najboljše pa je, ker jih lahko brez skrbi izvajate čisto vsak dan. Preverite!

image
Bi radi zagledali plusek na nosečniškem testu? Poskusite s temi tremi načini. (Freepik.com)
/11


#1 Dober spanec

Kakovosten spanec naj bi pomagal pri oploditvi jajčnih celic pri 62,9 odstotkih žensk. Ženske, ki jih muči nespečnost, pa imajo samo 48,4 odstotne možnosti, da zanosijo. Japonskih raziskovalci iz klinike Hanabusa v Kobi so dokazali, da je dober spanec eden od najpomembnejših ritualov za ženske, ki želijo izboljšati svojo plodnost in si na ta način povečati svoje možnosti za nosečnost.

 

PREBERITE TUDI: Ženske potrebujejo več spanja kot moški


Na plodnost naj bi pozitivno vplivalo tudi občasno in zmerno pitje alkohola, pravijo strokovnjaki. Razlog je verjetno v tem, da se ob blagi prisotnosti alkohola lažje sprostimo, se znebimo stresa, kar pomaga pri boljšem spancu.

 

spanje 

Ženske, ki jih muči nespečnost, pa imajo samo 48,4 odstotne možnosti, da zanosijo. (FOTO: Freepik.com)


#2 Rdeče vino

Glede na rezultate raziskave ameriških znanstvenikov iz univerzitete v Washingtonu, naj bi uživanje približno pet kozarcev rdečega vina mesečno oziroma okrog enega kozarca na teden stimuliralo plodnost pri ženskah. Ugotovili so, da ima dober vpliv na plodnost samo rdeče vino, ki pozitivno vpliva na zorenje foliklov pri ženskah. Belo vino, pivo in druge alkoholne pijače tega učinka nimajo.

 

PREBERITE TUDI: Manj znani znaki ovulacije


Ključna sestavina v rdečem vinu je antioksidant, ki ščiti celice v telesu pred stresom. Ta sestavina se nahaja tudi v pravem kakavu in borovnicah.

V raziskavi so zajeli 135 žensk med 18 in 44. letom starosti, kljub dobrim rezultatom učinkov vina, pa avtorji raziskave opozarjajo, da se zato ne sme pretiravati s pitjem rdečega vina.

 

vino 

Rdeče vino pozitivno vpliva na zorenje foliklov pri ženskah. Belo vino, pivo in druge alkoholne pijače tega učinka nimajo. (FOTO: Freepik.com)


#3 Sadni smutiji

Britanski strokovnjaki so ugotovili, da uživanje fruktoze z omega 3 maščobnimi kislinami in vitaminom D prav tako povečuje možnosti za zanositev za pet odstotkov.

 

smuti

Redno uživanje smutijev naj bi povečalo možnosti za zanositev za pet odstotkov. (FOTO: Freepik.com)

 

PREBERITE TUDI: Je za neplodnost lahko kriv tudi gluten?

 

VIR: ringeraja.mk

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
3
Lahko spodnje perilo vpliva na moško plodn...
Za spočetje je pomembna zdrava sperma in na to lahko vpliva tudi spodnje perilo, ki ga uporablja moški. Zakaj tesno mošk...
3
Spoprimite se z največjim izzivom-podzavestjo
Kje tiči skrivnost življenja, ki z leti postaja kot dobro vino - vedno bolj polnega okusa? Doživljanje sveta, vsi dogodk...
3
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3



7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?