|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

"Normalno je."

Helena Primic, 1.8.2017
Ob svetovnem tednu dojenja bo v soboto, 5. avgusta 2017, v enajstih slovenskih krajih potekal že četrti Festival Dojiva.se, ki letos sporoča: "Normalno je.".

image
Dojenje JE normalno, zato se ne dajte motiti čudnim pogledom.
/11


"Z letošnjo temo festivala »Normalno je.« želimo opozoriti na to, da so težave, s katerimi se soočajo doječe matere, vsakdanje. Zato javno govorimo o težavah in izzivih materinstva, da bodo mame, ki šele spoznavajo dojenje, svoje težave lahko prepoznale tudi skozi izkušnje drugih mam ter tako dobile pogum in praktične nasvete, kako jih uspešno premagati," so povedale organizatorke letošnjega že četrtega festivala Dojiva.se, ki bo letos potekal v kar 11 slovenskih krajih - v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Postojni, Murski Soboti, Kranjski Gori, Ravnah na Koroškem, Železnikih in Ptuju ter na Krškem.


Predavanja, svetovanja in povezovanje

"V skupnosti Dojiva.se verjamemo, da je vsaka mama najboljša mama za svojega otroka, da je v realnosti težko biti mama in da so vsi izzivi, s katerimi se mame srečujemo, normalni. Verjamemo tudi, da je te izzive v materinstvu z voljo, samozaupanjem, znanjem in podporo okolice mogoče preseči in prav to ponujamo v skupini Dojiva.se in na festivalu, ki ga organiziramo," so pojasnile organizatorke festivala Dojiva.se, ki je v vsakem kraju nekoliko drugačen, praviloma pa ga sestavljajo predavanja, posvečena dojenju, nosečnosti in skrbi za otroka, pogovori med nosečnicami in mamami, namenjeni predvsem prenosu izkušenj, ter individualna svetovanja.

Festival bo tako nosečnicam in mamam, ki so se doslej srečevale le v virtualnem svetu na socialnem omrežju Facebook, ki v okviru skupine Dojiva.se združuje že več kot 12.000 nosečnic in mam, omogočil, da se srečajo tudi v živo, se med sabo povežejo ter s poučnim festivalskim dogajanjem prejmejo koristne informacije, nasvete, samozavest in podporo za soočanje z izzivi nosečnosti in materinstva. Ker v skupnosti Dojiva.se prevladujejo naravni pristopi k materinstvu, bodo udeleženke lahko prejele številna znanja, veščine, tehnike in namige za naravne izdelke, ki pomagajo odpravljati ne le težave pri dojenju, temveč tudi druge težave, s katerimi se ženske srečujejo v času nosečnosti in materinstva.


Ključna je podpora!

"Mnoge mame se srečajo s težavami pri dojenju, zato prenekatera odneha. V družbi namreč velja, da ima dojenje enakovredno alternativo - mlečne formule oziroma adaptirano mleko. Zato se mnoge mame ob pogostih začetnih težavah z dojenjem odločijo za dodatke, ki pogosto v celoti nadomestijo materino mleko. To je seveda legitimna odločitev vsake mame, toda v skupnosti Dojiva.se smo tudi zaradi lastnih izkušenj in težav z dojenjem prepričane, da je takšna odločitev bistveno bolj redka, če je mama deležna podpore, nasvetov in spodbude, da premaga različne začetne težave in vztraja z dojenjem," so nam zaupale organizatorke festivala, o katerem lahko izveste več na njihovi spletni strani Dojiva.se.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
70
Stike lahko omejuje izključno sodišče!
Varuh človekovih pravic starše opozarja, da lahko stike med starši in otroki omejuje izključno sodišče, četudi jih je ce...
5
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...
5
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
4



Ali lahko materino mleko pogrevamo?
Ali lahko presežek mleka, ki si ga ob dojenju iztisnemo in shranimo v hladilniku ali zamrznemo, pogrejemo? Preverite, ka...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?