|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: 5 predlogov za izlet z mulci

kamzmulcem.si, 12.5.2023
Izkoristimo sončen vikend in ga preživimo aktivno. Z družino se odpravimo na katerega od nam bližjih hribov in se vsi skupaj naužijmo naravnega vitamina D, ki nam ga ponuja sonce.

image
Obisk Koče na Kokoši je res prijetno doživetje. (Kamzmulcem.si)
/51


Kamzmulcem mame smo za vas izbrale nam 5 ljubših doživetij in izletov z mulci in upamo, da bomo tudi vas vzpodbudile h kateremu od predlaganih.

 

1. Olimje – vikend užitkov za starše in mulce

Vas Olimje predstavlja eno lepše urejenih turističnih krajev v Sloveniji, kjer je poskrbljeno za vse želje, za mlade in stare, predvsem pa je to vas, kjer vsi ponudnikih storitev združeno in ponosno promovirajo svoj kraj.

Olimje lahko obiščete za dan, še bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden. Mulci vseh starosti bodo uživali v vodnih vragolijah in ponudbi Terme Olimia, hranjenju jelenov na Jelenovem Grebenu, dali domišljiji prosto pot v Koči pri Čarovnici, se vozili s cestnim vlakom, imeli velike učke v Čokoladnici Olimje ter domov odnesli domač čaj iz Minoritskega samostana. In še mnogo več. Starši pa bomo uživali ob vsem tem, poleg pa še preizkušali odlično kulinariko in wellness ponudbo. Več o tem, kaj vse početi v Olimjah, si preberite v našem zapisu.

 

2. Turistična vas Pristava na Dolenjskem

Samo pol ure vožnje iz prestolnice proti jugovzhodu Slovenije, boste nad Stično našli slikovito turistično vas Pristava, ki vas bo navdušila s svojimi pogledi vse tja do Triglava. Poskrbeli bodo za odlično domačo gostijo, mulci pa bodo navdušeni nad prostranimi pokošenimi travniki, igrali in otroškim igriščem. Izlet je primeren v vseh letnih časih in za otroke vseh starosti. Več o izletu si preberite tukaj.

 

3. Kokoš(ka) – skok na Kras po prečudovit razgled

Kokoš je eden od vrhov gričevja, ki ločuje Sežanski Kras (bolj natančno, Lokavsko polje) od Tržaškega zaliva. Gričevje je prepredeno s pešpotmi, kolesarskimi in jahalnimi stezami ter kot takšno idealno za spomladanske sprehode. Obisk Koče na Kokoši (670 m) je res prijetno doživetje, ki ga lahko dodatno popestrimo še z ogledom drugih znamenitosti Sežanskega Krasa, od največje slovenske vasi Lokve, Kobilarne Lipica, najstarejše turistične jame v Evropi, Vilenice in nenazadnje tudi Škocjanskih jam.

Obisk Kokoške je ugoden skozi celotno leto ter primeren za otroke vseh starosti. Preberite si več o našem podvigu.

 

4. Mengeška koča

Mengeška koča leži na gozdnem hribčku nad Mengšem. Bodite pripravljeni, da se lahko vaš kratek obisk z mulci, zaradi zabave na vrhu, raztegne tudi na nekaj ur. Izlet je primeren za vse letne čase, lahko ga izkoristite za popoldanski sprehod ali pa za celodnevni izlet, če boste obiskali še kak sosednji hrib, ter primeren za otroke vseh starosti. Mi smo našteli 5 razlogov za obisk. Preberite si več

 

5. Ribno pri Bledu

Okolica Ribna pri Bledu in pot ob Savi Bohinjki je odlična izbira za sproščeno vozičkanje in sprehajanje po lepi naravi. Mirna gorenjska vasica leži le dva kilometra stran od Bleda. Krožno pot, ki smo si jo izbrali mi, je trajala dve uri in pol. Izlet je lahko odlična ideja za prav vsak letni čas in vsako starost vašega otroka. Več o izletu si preberite tukaj.

 

kamzmulcem

Priljubljen slovenski blog za aktivno preživljanje časa z otroki, kamzmulcem.si, je pravi spletni popotniško-izletniški svetovalec. Starši na njem dobite ogromno idej za izlete po Sloveniji, predloge za krajša prostočasna doživetja z mulci in potopise s potovanj z otroki iz vseh koncev sveta. Pokukajte na kamzmulcem.si in poiščite svojo destinacijo za naslednji izlet oziroma počitnice z družino. 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Slap Peričnik
Kaj je slap? »To je velika voda, ki teče iz planin.«, »To je voda.«, »To je reka, ki teče po skalah.«, so odgovori vrtče...
3
Jeruzalemske gorice
»Potujemo v Jeruzalem in kdo gre z nam? Od tam naprej pa v Betlehem in ti greš z nam!«, poje priljubljena otroška ljudsk...
3
Družinski izlet za ljubitelje ptic
Ta vikend bomo raziskovali Bizeljsko, kjer v opuščenem peskokopu Župjek živi slovenska največja in najstarejša gnezdilna...
3
Na izlet v Škratovo deželo
Ste že kdaj videli škrate? Ne? Potem pa se le odpravite na obisk Škratove dežele, ki jo boste našli le streljaj od Kranj...
3



3 igrice za preganjanje dolgčasa med vožnjo
Vozimo se, poslušamo otroške pesmice, pravljice in še kaj. Pa se hitro naveličamo in takrat prav pridejo igrice, s kater...
Na izlet v Škratovo deželo
photo
Ste že kdaj videli škrate? Ne? Potem pa se le odpravite na obisk Škratove dežele, ki jo boste našli le streljaj od Kranj...