|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Kam z mulcem po Sloveniji?

Uredništvo Ringaraja.net, 18.10.2019
Priročnik, ki ga je izdala Mladinska knjiga, vsebuje 62 izletov in doživetij z otroki (in psi), ki nas popeljejo v vse slovenske regije.

image
Odpeljite otroke čim večkrat v naravo!
/11


Pa jo imamo - knjigo Kam z mulcem po Sloveniji, v kateri so zbrani izleti in doživetja za otroke vse starosti, ki smo jih doslej lahko spremljali na popotniško-izletniškem portalu Kamzmulcem.si.

Kam z mulcem po Sloveniji

Priročnik, ki vsebuje 62 izletov in doživetij z otroki (in psi), ki nas popeljejo v vse slovenske regije, je izdala založba Mladinska knjiga, ustvarile pa so ga mame Cica Gajić Grabovac, Iva Jarm, Tina Djinovski in Urša Marinko.

"Zgodba Kam z mulcem se je začela nekega poletnega dne pred petimi leti, ko smo avtorice v enem od ljubljanskih parkov posedale na kavi s svojimi prvorojenci in se spraševale, kje lahko najdemo ideje za izlete, doživetja in potovanja, da bo zabavno in sproščeno za vso družino, da bodo na voljo igrala, da bodo vsi čim več na svežem zraku ali pod igrivo streho, če bo dež, in da nam bo hkrati uspelo v miru spiti še eno kavo ali morda celo pojesti domače kosilo," v uvodu nastanek portala pojasnujejo avtorice.

Želje skoraj vsakega starša, mar ne?

 

62 idej za aktivno preživljanje prostega časa z družino

V čudovitem in zelo praktično organiziranem priročniku boste tako našli 13 izletov po Alpskih pokrajinah, 34 izletov po Predalpskih pokrajinah, 11 izletov po Dinarskokraških pokrajinah, 3 izlete po Obsredozemskih pokrajinah in 1 izlet po Obpanonskih pokrajinah.

Opis vsakega izleta je opremljen s seznamom ključnih informacij, ki so staršem v pomoč pri odločitvi, kam se odpraviti, z namigi, kaj na lokaciji doživeti, zakaj avtorice priporočajo izbrano destinacijo, ter seveda s čudovitimi fotografijami, ki vam bodo poskušale približati doživetje.

"S tem vas želimo, dragi starši, spodbuditi, da bi se z otroki večkrat odpravili ven. Nič ne bo otroških glavic obogatilo bolj od sproščenega časa, ki ga bodo preživeli z vami: starši, babicami, dedki, tetami, strici in prijatelji. Nič ne bo zanje boljša popotnica za življenje od doživetij v naravi, spoznavanja novih krajev, raznovrstnosti in drugačnosti. Verjamemo, da bodo vaši otroci, ko odrastejo, tudi zaradi vaših skupnih popotovanj v življenju bolj odprti za novosti, spremembe, za nove ljudi ter za življenje v skladu z naravo," starše spodbujajo avtorice.

 

5 splošnih nasvetov za družinske potepe

V priročniku Kam z mulcem po Sloveniji boste poleg praktičnih namigov našli tudi splošne nasvete za družinske potepe.

1) Otrokovi predmeti varnosti. Otrokovi predmeti "varnosti" so obvezna prtljaga na katerikoli poti. Nikakor ne pozabite na njihove najljubše plišaste igračke, ninice, dude, najljubše stekleničke. To velja predvsem za predšolske otroke.

2) Transport mlajšega mulčka. Za mlajše mulce: preverite, ali je uporaba vozička na kraju, kamor se odpravljate, mogoča, vedno pa priporočamo dodatno uporabo nosilke ali nahrbtnika, saj lahko reši marsikateri trenutek dneva.

3) Manj je več. Nikoli ne načrtujte preveč polnega dneva - vedno se držimo pravila "manj je več". Dan naj bo čim bolj prilagodljiv.

4) Prilagodite se spanju otroka. Prilagodite dan spalnim navadam svojih otrok: če dobro spijo v nosilki ali vozičku, izkoristite ta čas. Enako velja za spanje v avtu.

5) Igrače in igre na zalogi. Vedno imejte na zalogi igrače in igre za čas obiska restavracije, čakanja ali dolgih voženj.

 

Več o knjigi Kam z mulcem po Sloveniji in portalu Kamzmulcem.si najdete na tej povezavi.

 

Kam z mulcem

Ekipo Kam z mulcem sestavljajo štiri družine.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Rotovnikova jama
Si predstavljate imeti čudovito kraško jamo kar pod svojo hišo? Ne? Verjamem. Toda med potepanjem po Savinjskem koncu, ...
4
Z avtodomom po Sardiniji
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
4
Največji tematski park v Sloveniji
V Dravskem Dvoru pri Mariboru so letošnje poletje odprli največji tematski park v Sloveniji - skrivnosten in zabaven Kor...
3
Družinsko povezovanje z naravnimi elementi
Ko začutite, da v sebi nosite veliko skrbi, stresa in strahov, kar se seveda takoj odraža tudi na vedenju otrok, se z dr...
3



Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...