|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 top idej za igre na rojstnodnevni zabavi

Helena Primic, 9.5.2019
Izkoristite tople in sončne dneve za otroške igre na najboljši rojstnodnevni zabavi na svetu!

image
Za to igro potrebujete le eno debelo vrv.
/11


Boste otrokov rojstni dan praznovali na prostem in ste ostali brez idej za otroške igre, ki se jih bodo otroci z veseljem igrali?

Za vas smo zbrali nekaj pozabljenih iger, pri katerih lahko sodelujejo tudi odrasli. Če vas bodo otroci spustili zraven. 

 

1) Vleka vrvi

Preprosta, pa vendar tako strašno zabavna igra, na katero običajno kar pozabimo. Zanjo potrebujete le dovolj debelo vrv (lahko je tudi zavita rjuha, če nimate vrvi) in nekaj matematičnega znanja, da čim bolj enakomerno razdelite otroke v dve ekipi. Bolj, ko bodo namreč moči enakomerno porazdeljene, bolj napeto bo. Najbolj zabavno pa seveda takrat, ko nasprotna ekipa popada po tleh.

 

2) Hoja/tek čez ovire

Otroci obožujejo izzive. Še posebej, če  se lahko pri tem gibljejo - tekajo, skačejo, plezajo in se plazijo, preskakujejo ovire in podobno. Za tole igro potrebujete le dovolj velik vrt, na katerem ustvarite domač poligon. Namesto ovir lahko uporabite ne le naravo (drevesa, štore in veje), temveč si pomagajte z različnimi predmeti, ki jih morajo otroci preskočiti, preplezati ali zlesti skoznje. Bolj, ko bo naloga zahtevna, bolj bodo otroci uživali, vendar pri sestavi nalog le pazite, da bodo ustrezne starosti vseh sodelujočih otrok.

 

PREBERITE TUDI: Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke

 

3) Poišči zastavo

Za tole igro boste potrebovali nekoliko več prostora, saj ga boste morali razdeliti na dva dela. Vsak del dobi ena ekipa, ki si mora najprej izdelati svojo zastavo - palica in kos blaga, ki ga ekipa okrasi glede na njihovo ime ekipe. Ko sta zastavi izdelani, najprej ena ekipa, potem pa še druga ekipa odide za kratek čas v hišo, da lahko nasprotna ekipa skrije njihovo zastavo na svoje polje. Ko sta obe zastavi skriti, naj se igra iskanja zastave začne. Ekipa, ki prva dvakrat zmaga, lahko na vidno mesto obesi svojo zastavo.

 

4) Trinoga dirka

V tej igri bodo uživali in se pošteno nasmejali tako mlajši kot starejši otroci. Vmes tudi potrenirali zaupanje, spoštljivo komunikacijo in timskega duha. Igra namreč zahteva, da najprej naredite pare (naj bodo otroci čim bolj enako stari in veliki), nato pa vsakemu členu para, ki stojita drug ob drugem, zvežite notranji nogi, da nastane "tretja sredinska noga", s katero morajo pari čim prej priti do cilja. Hoja s tremi nogami seveda ni mačji kašelj, predvsem pa zahteva usklajenost para, zato se bodo nekateri otroci smejali, drugi pa morda tudi pojezili in sprli. Pa brez skrbi, rojstnodnevna torta bo odgnala vse težave. 


5) Plovba čez lavo

Ko po vrtu začne teči čisto prava lava, je edina rešitev za otroke, da se skrijejo na kos lesa, odejo ali kos tršega papirja in s skupnimi močmi "priveslajo" do zatočišča v hiši. Pri tem se ne smejo dotakniti ničesar izven "ladje", saj je povsod vroča lava. Tisti, ki prekrši pravilo, izgubi in mora zapustiti ladjo. Včasih se ladja tudi pretrga na pol ali več delov (če je iz papirja) in tako nenadoma dobimo dve ali več ekip, ki tekmujejo, katera bo prej priplula čez lavo na varno. Ko so vsi otroci na varnem, je deveda edino prav, da se okrepčajo po naporni plovbi - s prigrizki, sladoledom, torto in drugimi rojstnodnevnimi dobrotami. 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
14
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
11
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
7



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?