|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

8 znakov, da bo ON dober očka

M. T., 8.8.2023
Moški, ki se brez težav znajde z najbolj problematičnimi stvarmi, ki se tičejo dojenčka in zraven še prepeva, ima potencial, da postane dober očka. Kako še veš, da mu bo očetovska vloga ležala?

image
Kako veš, da bo tvoj dragi dober očka? (Freepik.com)
/11


Povsem normalno je, da se sprašujete ali bo vaš partner dober oče. Veliko moških kar nekako "zaspi" celo v vlogi partnerja, zato je vprašanje, kakšen očka bo, povsem na mestu. Obstaja nekaj značilnih znakov iz katerih lahko še pred prihodom otroka ocenite, če mu bo vloga očeta pisana na kožo.


1. Zna pokazati svojo otroško plat.

Če je vaš moški obseden z "Games of Thrones", Vojno zvezd, virtualnim nogometom ali nečem podobnim, je povsem verjetno, da bo nekega dne znal z otrokom odlično razpravljati o najmočnejših sposobnostih Transformerja ali celo klepetati o lepotah v "Frozen" risanki. Več kot ima moški otroka v sebi, lažje se mu bo poistovetiti z otrokom in bolj zabavno mu bo preživljati čas z njim.


2. Redko se mu stvari zagabijo.

Ne moti ga otrokovo bruhanje, slinjenje, kakec, podiranje kupčka ... ne glede na to, kako ogabno mogoče to zgleda, ali kako groznega vonja je, on bo to brez težav uredil. Starševstvo včasih težko "sede" na želodec in vsak moški, ki se znajde pri še tako "smrdečih in ogabnih" dojenčkovih straneh in si zraven še prepeva, je v odlični kondiciji za očeta.


3. Ni mu težko reči "ljubim te" in "oprosti" ter utihniti, ko je treba.

Nezrel moški bi rad za vsako ceno imel prav, zrel moški pa želi, da so ljudje, ki jih ima rad, srečni. To pomeni brez pretvarjanja, nepotrebnega mačizma in skrivanja resničnih čustev. To tudi pomeni, da zna utihniti, ko je to potrebno.

 

PREBERITE TUDI: Kakšna je vloga očeta?


4. Ne potrebuje pretirane pozornosti.

Ko se družina razširi iz dva na tri, to hkrati tudi pomeni, da bo eden od prvih dveh deležen malce manj pozornosti. Moški so pogosto vajeni, da zadovoljujejo vse svoje potrebe, da imajo čas zase in za svoje aktivnosti ter so radi v središču pozornosti, zato se jim je težko soočiti s tem, da morajo vse to deliti še z nekom drugim. Človek, ki je občasno srečen, če je "tretje kolo", bo nekoč tudi srečen in ponosen očka.


5. Ima več kot samo finančno bogastvo.

Očetje imajo pogosto občutek, da je njihova dolžnost v družino prinašati denar, pravi očka pa ve, da je otroku bolj pomembno to, da je ob njem iz dneva v dan kot to, da mu nosi darila. Seveda, oče mora biti tudi finančno odgovoren, ampak ni pa potrebno, da svoj doprinos v družino meri zgolj v količini denarja, ki ga mesečno zagotovi.


PREBERITE TUDI: Resnični izpovedi - Biti oče je moj največji uspeh.

 

6. Zelo je dober vsaj v eni stvari.

Ne glede na to ali govorimo o službi, poslu ali hobiju, če je oče dober v nečem, zna ceniti tudi trud, ki ga je vložil v ta uspeh. Prav tako ve, da je pot do tega uspeha težka in da vključuje tako vzpone kot padce, kar je najboljši recept za uspešno starševstvo. Oče, ki ve, da se vztrajnost izplača, bo to znal uporabljati tudi v vlogi starša in to je garancija, da bo dober oče.


7. Ima tesne prijatelje.

Če ima takšne prijatelje, ki bodo k njemu prišli po nasvet in ne samo na pijačo, že veste, da je vreden zaupanja. Če si lahko zamislite katerega od njegovih prijateljev, kako tolaži in daje nasvete vaši hčerki, ki se je ravnokar razšla s fantom, je to zelo dober znak.


8. Želi biti oče.

Dejstvo je, da veliko partnerjev v nekem trenutku pristane na otroka izključno zato, ker njegova partnerka samo o tem govori in ga neprestano o tem sprašuje. Odločitev za troka ni primerljiva z odločitvijo, kaj bomo danes jedli za kosilo, ampak gre za veliko spremembo v našem življenju, zato ne bi smel nihče od partnerjev glede tega čutiti pritiska. Če je vaš partner zares vznemirjen glede otroka in to občutite tudi v njegovem obnašanju, ste lahko prepričani, da bo dober oče in da je pripravljen na očetovstvo.


VIR: www.djecjaposla.com na Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
21
Intervju z dr. Zoranom Milivojevićem
Dr. Zoran Milivojević je psihoterapevt, ki je postal znan zaradi svojih odličnih knjig, kot so Formula ljubezni, Emocije...
4
Ko odnos med odraslo hčerko in mamo boli
"Vse sem poskusila, toda mama še kar noče spregledati in je vsakič, ko začnem govoriti o svoji bolečini, ali užaljena a...
4
14 dejstev o zanositvi, ki bi jih morali p...
To je 14 dejstev o zanositvi, ki bi jih morali poznati vsi.
3



Jutranja tabletka: izhod v sili
Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščit...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?