|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (16. - 22. oktober)

Ester Mikolič, 16.10.2023
Se vam ne zdi, da čas z vrtoglavo hitrostjo uhaja izpod nadzora? Teden kar zdrsi mimo, in preden se zavemo, so tu že astrološki vplivi za naslednje obdobje.

image
Kako teče čas ... (Foto: Freepik.com)
/11


Večkrat se zalotim pri razmišljanju, kako se v današnjem času zdi, da je lekcija o »minevanju časa« postala osrednji del naših življenj.  Kot da smo v neki časovni zanki, kjer se dni in tedni zdijo krajši. Opravljamo iste naloge, vlagamo enako energijo, sledimo znanemu vzorcu, a včasih se zdi, kot da nas vesolje opominja, da nekaj ni prav. Ste se kdaj ustavili in se vprašali, zakaj je temu tako?

Jaz se, večkrat dnevno. In vedno pridem do istega odgovora. TRENUTEK ZDAJ! Uživanje in zavedanje, da smo tukaj, zavedanje, da je edini pravi trenutek v katerem lahko karkoli naredim drugače ZDAJ, prav ZDAJ, ko pišem in ti bereš te vrstice. Prav ta "trenutek zdaj" je ključnega pomena, saj je edini čas, ki ga resnično imamo pod nadzorom. Škorpijon je znamenje, ki se pogosto povezuje s kontrolo in močjo. Luna pa bo ravno do torka pozno zvečer v tem znamenju. Zaradi tega bomo lahko čutili potrebo, da imamo stvari pod nadzorom, da se zaščitimo pred morebitnimi nevarnostmi. Ta želja po kontroli ne bo nujno negativna, lahko nas bo naredila izjemno odločne in osredotočene, vendar pa lahko v skrajnih primerih privede tudi do obsesivnega vedenja ali potrebe po dominaciji v odnosih ali celo do lastnih otrok.

Nadzor je prisoten v naših življenjih zaradi občutka negotovosti, strahu in ranljivosti. Je površinska reakcija na nekaj kar je globoko znotraj nas. To je obrambni mehanizem naših teles, saj je jasno, da nas naše telo želi obvarovati pred »vsiljivci«. Z zavedanjem pa je lahko drugače. Zavestno delovanje pomeni, da svoje odločitve in dejanja opravljamo s polno prisotnostjo in zavedanjem, brez avtopilota. Torej, zavestno delovanje = trenutek zdaj. Če se zasačimo, pri zgornjih dejanjih nadzora, strahu ipd., se lahko odločimo, da temu naredimo konec.

Konec pa lahko naredimo tako, da svoje reakcije transformiramo v priložnosti za globlje samospoznavanje in razumevanje svojega pravega jaza. In tudi to je lastnost in energija, ki je del Škorpijona. Želim prikazati, da je lahko vedno ena ali druga možnost na izbiro, odločamo pa mi sami, kaj bolj vibrira z nami. Vsaka situacija, ki nas izzove, postane zrcalo, v katerem lahko raziskujemo skrite kotičke svoje duše. S tem poglobljenim razumevanjem in introspekcijo se lahko naučimo ravnati z večjo umirjenostjo in zaupanjem v svojo pot, vedoč, da je vsaka izkušnja korak k bolj celostnemu razumevanju sebe.

V sredo bodo energije, v nasprotju s težavnimi dnevi z mrkom v Tehnici in pod vplivom Škorpijona, bolj lahkotne in optimistične, saj Luna preide v znamenje Strelca. V zraku bo občutek svežine, novih možnosti in upanja. Po mrku se tudi Luna oddaljuje od Sonca, kar pomeni, da dobimo nov zagon in svežo energijo za začetek novih stvari. Lahko se bomo počutili bolj navdihnjeni, lahko se bomo ukvarjali z aktivnostmi na prostem, ali raziskovali naravo. Trenutno nas ravno narava vabi k pobiranju kostanjev in gob. Odločimo se lahko, da preprosto preživimo več časa v sproščujočem okolju.

To je odličen čas za začetek novih projektov, preizkus novih hobijev ali pa samo za ponovno povezovanje z družino in prijatelji. Občutili bomo večjo mero radosti, lahkotnosti in entuziazma. Stres in skrbi preteklih dni se bodo delno umaknili v ozadje, namesto njih pa bo prevladal občutek sproščenosti in optimizma.

Otroci so še posebej občutljivi na energije okoli sebe, saj niso prepojeni še z vsemi prepričanji. V teh bolj optimističnih dneh se lahko počutijo bolj igrivi, radovedni in veseli. To je odličen čas za starše, da spodbudijo otrokovo kreativnost, naj si bodisi z risanjem, plesom, petjem ali kakšno drugo dejavnostjo. Če smo zgoraj govorili o trenutku zdaj so ravno to trenutki v katerih premalo uživamo in se jih zavedamo.

Otroci so pokazatelj, kako čas beži mimo nas, saj se preko njih zavedamo, da smo minljivi. Hitro se lahko zgodi, da je otrok star 15 + in nas več ne potrebuje v takšni meri kot smo navajeni. Takrat se lahko v nas vzbudi občutek nemoči, da nismo dovolj uživali in  v tistih dragocenih trenutkih, ko so bili še majhni. Njihovo otroštvo, ki je bilo nekoč polno neskončnih vprašanj, iger in navihanih nasmehov, se hitro preoblikuje v obdobje iskanja neodvisnosti, kjer se oblikujejo njihove osebne poti in identitete.

Otroška leta so kot pesek v peščeni uri; kljub temu da se zdijo neskončna, hitro izginejo pred našimi očmi. To nas lahko opomni na pomembnost, da resnično cenimo in se potopimo v vsak trenutek z njimi. V vsakem smehu, vsaki solzi in vsakem novem odkritju je priložnost za povezovanje, učenje in rast.

Ko otroci odraščajo in postajajo samostojnejši, se starši pogosto soočajo z občutki nostalgije in žalosti. Vendar pa je pomembno razumeti, da ta naravna evolucija ni le odsev tega, kar smo morda izpustili, ampak tudi priložnost za nov začetek, za vzpostavitev drugačne, a prav tako bogate vezi z njimi. Medtem ko so otroški objemi in poljubi morda manj pogosti, prinašajo pogovori z odraščajočim otrokom globlje razumevanje, spoštovanje in povezanost, ki sta oba prav tako dragocena.

Zato je ključnega pomena, da se v procesu starševstva naučimo biti popolnoma prisotni, da cenimo vsak trenutek in da se prilagodimo vsaki fazi njihovega življenja s srčnostjo in odprtostjo. Izkoristimo pa lahko energije Strelca, saj bodo otroci izkazovali večjo željo po socializaciji, zato bi bilo dobro, če bi jim omogočili igro s prijatelji ali pa organizirali družinske aktivnosti. Prav tako je to obdobje primerno za vzgojne trenutke, saj so otroci v teh energijsko lahkotnih dneh bolj dovzetni za učenje in nova spoznanja.

V petek zjutraj se bomo prebudili z energijami Kozoroga, ki bo v nas ponovno iskal pravičnost, osredotočenost in več resnosti. V času, ko prevladuje energija Kozoroga, se mnogi počutijo bolj osredotočene in disciplinirane. Kozorog, ki ga v astrologiji vodi planet Saturn, simbolizira odgovornost, dolgoročno načrtovanje in močan fokus za doseganje ciljev. To je odličen čas za postavljanje in premišljeno sledenje tako kratkoročnim kot dolgoročnim ciljem. Prav tako lahko izkoristimo to obdobje za ureditev svojega delovnega prostora, doma in za pridobivanje novih veščin ali znanj.

Vendar pa lahko Kozorogova energija prinese tudi občutek pritiska ali obremenjenosti. Da bi se učinkovito spopadli s tem, je ključnega pomena določiti prioritete, osredotočiti se na najpomembnejše naloge in si vzeti čas za sprostitev. Prav tako je pomembno priznati svoje dosežke in se izogibati nepotrebnim primerjavam z drugimi.

Ko gre za družinsko dinamiko, se starši v času Kozorogove energije lahko počutimo bolj odgovorne in zaskrbljene glede vzgoje svojih otrok. Morda bodo bolj nagnjeni k vzgojnim metodam, ki vključujejo disciplino in strukturo. Po drugi strani pa se otroci lahko počutijo, kot da od njih pričakujemo preveč. V tem obdobju je ključno najti ravnovesje. Medtem ko je postavljanje rutin in pravil koristno, je prav tako pomembno ohranjati sproščeno okolje, kjer se otroci lahko svobodno izražajo in rastejo. Postavimo meje, vendar znotraj mej morajo imeti dovolj prostora za »plesanje« in raziskovanje sebe ter okolice.

V končni fazi je energija Kozoroga namenjena izboljšanju, rasti in napredku. Vendar pa je pomembno, da to energijo uporabljamo modro in da ne dovolimo, da bi nas preplavili občutki preobremenitve ali preveč strogosti.

V nedeljo pa bo ponovno več zračnosti, in energije za druženje, prijatelje in sproščenost, saj nas bo na to opominjal Vodnar, ki je znamenje svobode, inovacij in človeške povezanosti. Vodnar, znan po svoji odprti naravi in nenavadnem pogledu na svet, nas spodbuja, da razmislimo izven poznanih okvirjev, se združujemo z različnimi skupinami in cenimo raznolikost misli in idej.

 

PREBERITE TUDI: 13 osupljivih fotografij, ki odlično ujamejo lepoto poroda 

 

V nedeljo bodo mnogi čutili močno željo po socializaciji, izmenjavi idej in preživljanju časa s tistimi, ki delijo podobne interese ali pa nas izzivajo z novimi perspektivami. Vodnarjeva energija podpira skupnostne dejavnosti, delavnice in sodelovanje v skupinskih projektih.

Za družine je to odlična priložnost, da preživijo dan skupaj, morda na pikniku ali obisku kakšnega dogodka v lokalni skupnosti. Otroci bodo uživali v tem, da bodo spoznali nove prijatelje in se učili novih stvari v bolj sproščenem in igralnem okolju. Starši pa bodo cenili priložnost za sprostitev, morda tudi navezovanje novih prijateljstev ali preprosto uživanje v času, ki ga preživijo s svojo družino brez pritiska in stresa.

Vodnar nas opominja, da je človeška povezanost nekaj dragocenega. V tem dnevu je vredno ceniti spontanost, odprt dialog in radost deljenja trenutkov z drugimi.

Ko se zavedamo tega trenutka, se nam odprejo vrata do globlje povezanosti s samim seboj in svetom okoli nas. Ta zavedanje nam pomaga, da ne postanemo ujetniki preteklosti ali zaskrbljeni zaradi prihodnosti. Namesto tega nas usmerja k temu, da cenimo vsak trenutek, ki ga imamo, in da izkoristimo vsako priložnost za ustvarjanje pozitivnih sprememb. V tem trenutku, ko berete te besede, ste povezani z neskončnim tokom sedanjosti. Ta poudarek na sedanjosti nam ne le omogoča prepoznavanje priložnosti, ampak tudi daje moč za njihovo izkoriščanje.

V resnici je vsak trenutek dragoceno darilo, ki nam omogoča, da oblikujemo svojo pot in izbiramo smer svojega življenja.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
6
8 lastnosti otrok, rojenih v maju
Če imate doma otroka, rojenega v maju, se verjetno velikokrat znajdete na čustvenem vrtiljaku. Včasih so zasanjani, včas...
6
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
6
V Sloveniji energijske pijače pije vsak še...
Zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da energijske pijače niso primerne za otroke in mladostnike. Največ jih popijejo p...
5



Kača kot hišni ljubljenček?
V nedeljo, 17. junija 2018, bo v Arboretumu potekala otroška delavnica Kače kot hišni ljubljenčki, na kateri bodo otroci...
Žana: Kiara v vrtcu uživa!
photo
Pevka Žana je pred dvema letoma postala ponosna mamica deklici Kiari. Čeprav ima simpatična Belokranjka v teh dneh ogrom...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?