|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Refleksologija za začetnike

Uredništvo Ringaraja.net, 7.3.2019
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.

image
Pri tehniki držanja pritisnite na točko in nekaj minut držite.
/11


Ali ste vedeli, da si lahko pri težavah z maternico, menstrualnih krčih in simptomih menopavze pomagate tudi z masažo posebne refleksne točke na stopalu?

Kako se  z refleksologijo lotiti različnih ženskih in zdravstvenih tegob, lahko najdemo v novem priročniku Mladinske knjige - Pritisnu tu! Refleksologija za začetnike.

 

 

Kje in kako masiramo?

Refleksna točka za maternico je na istem mestu kot refleksna točka za prostato - na notranji strani obeh stopal, pod izboklino gležnja in rahlo za njo.

To točko masiramo tako, da blazinico palca najprej postavimo na notranji rob levega stopala pod izboklino gležnja blizu konca pete. S palčnim hodom se pomikamo po notranjem robu proti nožnemu palcu, dokler ne dosežemo predela, kjer se stopalni lok dvigne. Palce nato prestavimo malo bližje izboklini gležnja in tako postopno obdelamo celotni predel pod kostjo.

Ko refleksno točko za maternico temeljito zmasiramo, poiščemo sredino notranje strani gležnja in eno minuto čvrsto pritiskamo z blazinico palca ter hkrati delamo počasne krožne gibe. Enako zmasiramo še desno stopalo.

 

Tehnika držanja in tehnika palčnega hoda

Pri menstruacijskih krčih najprej uporabite tehniko držanja (blazinico palca postavite na tkivo na refleksni točki, narahlo pritisnite in držite nekaj minut), dokler krči ne popustijo. Zatem blago in enakomerno masirajte s palčnim hodom, ki naj bo na občutljivih predelih še posebej nežen.

Tehnika palčnega hoda ali pednjanja najbolje deluje na velikih območjih na podplatu. Izvajamo jo tako, da blazinico rahlo upognjenega palca postavimo na tkivo in narahlo pritisnemo. Z ohranjanjem pritiska in položaja konice palca palec začnemo upogibati naprej. Nato palec zakotalimo na konico, da je upognjen skoraj pod kotom 90 stopinj. Nato ga vrnemo na začetni položaj, tako da je rahlo upognjen.

 

Več drugih tehnik, refleksnih točk in drugih praktičnih nasvetov za začetnike v refleksologiji najdete v priročniku Pritisnu tu! Refleksologija za začetnike.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
5
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
5
Kako si samopregledati dojke?
Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto odkrijemo več kot 1100 primerov raka dojk. Zel...
5
VIDEO: Kako deluje zunajtelesna oploditev ...
V tem kratkem videu je na zelo razumljiv način razloženo, kako deluje zunajtelesna oploditev IVF.
4



5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?