|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Ko obisk trgovine in wc-ja postane hobi

Petra Skrivarnik, 30.4.2020
Včasih se nalašč postavim v daljšo vrsto in radodarno spuščam naprej ostale kupce. Če mi kdo slučajno reče O, pa saj ni treba, si mislim: O, pa še kako je treba! Pojdi že naprej in mi privošči malo prostega časa, ljuba duša!

image
Včasih imamo mame zares mir le na wc-ju. Če se zaklenemo seveda.
/11


Že pred to koronakaranteno sem kot mati pridobila en kup posebnih hobijev: nenadoma sem z največjim veseljem začela odnašati smeti, še posebej pa uživam na wc-ju. Vse to seveda ob predpostavki, da sem tam sama s sabo.

V času karantene, ko vsaj 312-krat na dan pomislim, da bi morda otroka dala v rejo, če ne bodo kmalu spet začeli delati vrtci, ti materinski hobiji predstavljajo čisto pravo razkošje. Skoraj večje, kot je pet ur spanca v kosu. Ali sveže kuhana topla kava, ki jo popiješ, ne da bi se okrog tvojih nog kot zimzelena ovijalka ovijal prestolonaslednik.

 

Odkar sem mama, tudi v šoping grem z največjim veseljem. In tudi to razkošje si moram vedno znova priboriti.

Željkić: "Ti si šla zadnjič, danes sem jaz na vrsti."

Jaz: "Ni šans. Če boš šel ti, bomo imeli za jest spet samo smokije, nutello, sladoled in piškote. Jaz kuham, zato bom šla jaz, ker vem, kaj je treba kupit."

Željkić: "Neee, ti si b'la zadnjič! Napiši mi seznam, pa bom jaz kupil tvojo zelenjavo."

Jaz: "Ti sploh ne veš, kje v trgovini se nahaja še kaj drugega kot suhomesnati izdelki in prigrizki. Jaz bom šla, ker bom sama ziher vse zrihtala vsaj pol ure prej kot ti."

Željkić: "Ne, ne boš, ker se boš s parkiranjem matrala." (Za kazen sem mu kupila tri glave brokolija in čisto nič smokijev.)

 

Ponavadi se greva na koncu igrico Papir, škarje, kamen. In vedno zmagam. Ker sem ga nagruntala, da vedno pokaže kamen.

In zdaj še ta KoronaJackpot - bonus minute, ko pred prodajalno v vrsti čakamo na razkuževanje. Kar 20 dodatnih minut svobode mi je častil ta zloglasni virus!

Moram priznati, da me prav tako prav nič ne moti, če se na blagajni zaradi vzdrževanja varnostne razdalje naredi večmetrska kolona. Ravno nasprotno. Včasih se nalašč postavim v daljšo vrsto in radodarno spuščam naprej ostale kupce, samo da brez slabe vesti podaljšam nakup. Če mi kdo slučajno reče O, pa saj ni treba.,  si mislim O, pa še kako je treba! Pojdi že naprej in mi privošči malo prostega časa, ljuba duša!

Tudi na blagajni nič več ne tekmujem s prodajalkami, da bi mi uspelo pospraviti robo v vrečko prej, kot njim uspe izustiti vprašanje Gotovina ali kartica?. To je moj zaslužen čas samo zame. Samo jaz in besno skeniranje prodajalk ter zvoki vozičkov. Nihče me ne vleče za lase. Nihče se histerično in izsiljevalsko ne dere, ker mu ne dovolim, da se igra z nožem.

Pa to še ni vse! Po šopingu si šele privoščim pravi razvrat. Kar 15 minut sedim v avtu. Kar tako. Sama s sabo in svojimi mislimi. Včasih je tak šoping moj hajlajt dneva. Kaj dneva, tedna!

 

Po obisku trgovine pa je seveda treba spet fuuul nujno na wc. Kot vsakič, ko je moj dragi doma in prestolonaslednik ravno pridela potičko ali pa se začne metat po tleh, ko me čudežno tako zelo pritisne na wc, da ne morem več čakati niti sekundo.

"Pazi malega, moram nuuujno na wc."

In potem se zaprem v svoje materinsko zaklonišče za dolge minute. Glede na pogostost in trajanje mojega odvajanja, bi kdo lahko pomislil, da sem verjetno kakšen medicinski fenomen s večdesetkilometrskim črevesjem in hektolitrskim mehurjem.

Seveda pa na wc nikoli ne grem brez telefona. Da lahko zares uživam v samoti. Aja, pa obvezno se zaklenem, da mi slučajno ni treba skrbeti, da bi kdo lizal wc-krtačko medtem, ko praznim mehur. Ali pa odvil celo rolico wc-papirja, ki je v teh korona časih itak vredna več kot dragulji.

Zdaj pa mi oprostite. Moram zaključit ta zapis. Mali je siten in mene že blaznoooo tišči na wc.

 

P.s.: Ta zapis ni bil napisan na wc-ju. Vem pa, da ga bo tam prebralo kar nekaj mamic.

 


 

Petra Skrivarnik Petra Skrivarnik je radijka, čveka in pripovedovalka zgodb, ki tekoče govori sarkazem. Pred nekaj meseci je začela svoje dnevne prigode in razmišljanja o materinstvu zapisovati na FB-strani Petra, Željkić in prestolonaslednik, kjer se skupaj s partnerjem Željkićem pogosto lotevata različnih tem z moškega in ženskega zornega kota.

Je mamica malemu zizoholiku, ki jo je materinstvo "nakuliralo". Po naravi Kraljica Drame in Miss Panike še sama ne more verjeti, da je prvo leto s potomocem preživela tako mirno. S svojimi zapisi želi nasmejati mamice, ki se tako kot ona vsak dan soočajo z različnimi preizkušnjami in zagatami materinstva. Sledite ji lahko na njeni Facebook strani.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
11
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
10
Zakaj so mame vedno jezne?
Jeza ... Čutiš, da napreduje od stopal gor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in med pobiranjem perila si se skoraj s...
7
6 značilnosti otrok, rojenih avgusta
Če imate otroka, rojenega v zadnjem vročem mesecu, veste, da so to posebni ljudje. Imajo izjemno karizmo, a so hkrati pr...
5



Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?