|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Novo življenje v novem letu 2021

Helena Primic, 1.1.2021
To umiranje starega in rojevanje novega največkrat boli. Toda, boli le zato, ker se upiramo. Ker težko izpustimo vse to, kar nam več ne služi, in se pogosto še težje odpremo tistemu, kar mora priti in postati del naše življenjske poti.

image
Si v letu 2021 želimo spodobnega, `varnega` in zelo podobnega življenja, kot smo ga imeli v letu 2020? (Foto: Freepik)
/11


Kakorkoli obrnem, je tale korona korenito spremenila življenje na Zemlji. Tako ljudem kot živalim in vsem ostalim gostom tega modro-zelenega planeta.

In kot velja za večino sprememb - to umiranje starega in rojevanje novega največkrat boli.

Toda, ne smemo pozabiti: boli le zato, ker se upiramo. Ker težko izpustimo vse to, kar nam več ne služi, in se pogosto še težje odpremo tistemu, kar mora priti in postati del naše življenjske poti. 

Ker je novo in neznano. Ter zato nepredvidljivo in ne-varno.

 

Prav ta strah pred spremembo je tisti, zaradi katerega se človek oklepa službe, v kateri se ne samouresničuje in ga zato vse manj duhovno osrečuje. Ta isti strah je kriv, da vztraja v toksičnih odnosih ter se tolaži, da itak noben odnos ni idealen in popoln.

Zaradi tega strahu pred spremembo ne najdemo poguma, da bi prodali družinsko hišo, si ostrigli lase, se končno prijavili na tečaj, po katerem skrivoma hrepenimo že leta, se preselili v drug kraj ali celo drugo državo, ter končno povedali na glas, kaj zares mislimo in čutimo. 

In tako še kar vztrajamo v starem, poznanem in domačem življenju, kjer točno vemo, kaj lahko pričakujemo od drugih in kaj drugi pričakujejo od nas. 

 

Pa pride mimo otrok, ki povsem neobremenjeno in brez dlake na jeziku pove, kar vsi vedo, pa nihče nikoli ne pove na glas. In ga kregamo, ker je tako zelo nevljuden. 

Pa pride mimo najstnik, poln energije in vere, da je sanje mogoče uresničiti, le srcu moraš slediti. In ga pokroviteljsko zatolčemo z besedami, da bo že še videl, kaj je resnično odraslo življenje.

Pa pride mimo pogumen odrasli, ki si je drznil svoje življenje povsem obrniti na glavo - se ločiti, pustiti službo in se preseliti. In se mu vljudno nasmihamo, hkrati pa se zgražamo nad tem luzerjem, ki še po 40-tem ne ve, kdo je in kaj hoče ter zato itak nikoli nič ne bo dosegel.

Pa pride mimo starec, ki še kar išče smisel življenja ter živi aktivno in radovedno življenje najstnika. Mi se pa že kar odkrito zgražamo nad starim tipom, ki je očitno prišel v drugo puberteto ter se vede povsem nezrelo in neodgovorno. To se pa že ne spodobi za dedka.

 

Zato se vprašajmo: si v letu 2021 želimo spodobnega, "varnega" in zelo podobnega življenja, kot smo ga imeli v letu 2020? Če je odgovor DA s srečo v srcu in duši, le pogumno po tej poti naprej, saj ste več kot očitno že našli svojo sveto dušno pot.

Toda, vse tisto, kar vas je v letu 2020 dušilo, vezalo, zaklepalo in tiščalo, pa nikar ne zadržujte, četudi je slovo boleče, težko in morda celo nekoliko noro, ker je življenje brez tega že samo v mislih tako zelo drugačno in nemogoče. 

Ker, možno je zares čisto vse. Vse! Nismo namreč omejena telesna bitja z dušo, temveč neomejena svetlobna bitja, trenutno bivajoča v tem konkretnem telesu.

Ste že ugotovili, kdaj vaše srce najmočneje bije? Že veste, kdaj vaša duša od sreče zapoje in zapleše? 

Naj bo leto 2021 polno odprtih src in plesočih duš!   



 

helena primicHelena Primic je sodelavka uredništva portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
11
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
11
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
9
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
6



Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?