|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Boni21: Kaj za šolo lahko kupim z njimi?

Helena Primic, 9.6.2022
Izteka se veljavnost bona 21, zato pohitite in ga izkoristite do konca junija 2022. Lahko ga uporabite tudi za nakup šolskih potrebščin, vendar ne vseh. Preverili smo, kaj za šolo lahko kupite z njim in kaj ne.

image
Z boni21 ne morete kupiti zvezkov, šolske torbe in barvic. (Foto: Freepik) (Freepik.com)
/11


Bone21 lahko za razliko od predhodnih, turističnih bonov, ki smo jih lahko vnovčili le za turistične namene, koristimo tudi za nakup šolskih potrebščin.

Toda ne vseh šolskih potrebščin!

V knjigarni in papirnici Konzorcij smo preverili, kaj točno lahko otroku kupite z boni21 in kaj potrebujete, da lahko izkoristite te bone.


Učbeniki in delovni zvezki

Če še niste izkoristili bonov21, pohitite! Čas njihove veljavnosti se izteka in lahko jih izkorisite le še do 30. junija 2022! Polnoletnim pripada bon v vrednosti 100 evrov, mladoletnim pa v vrednosti 50 evrov.


S pomočjo bonov21 lahko pri nakupu šolskih potrebščin za prihajajoče šolsko leto zagotovo nekaj privarčujete. S temi boni lahko namreč kupite učbenike (če si jih otrok ne more izposoditi v šoli) in delovne zvezke, ki jih sicer otroci v prvi triadi dobijo brezplačno v šoli.

V zadnji triadi je strošek obveznih delovnih zvezkov višji od sto evrov, kar pomeni, da če imate več otrok v drugi in tretji triadi, je to lahko zares velik finančni zalogaj.

Toda, kaj pa zvezki, šolska torba, barvice, šestilo in vse ostale obvezne šolske potrebščine? Je te tudi možno kupiti z boni21? Žal ne. Čeprav so tudi te šolske potrebščine na seznamu nujnih reči, si pri nakupu ne bomo mogli pomagati z novimi turističnimi boni, so nam odgovorili v papirnici Konzorcij.


PREBERITE TUDI: Kaj nas v vrtcih in šolah čaka jeseni?


Knjige in neobvezne didaktične vaje v obliki knjige

Z boni21 pa lahko otroku kupite tudi katerokoli knjigo (na primer atlas ali priročnik za šolarje, pa tudi leposlovje) ali neobvezno zbirko vaj (na primer vaje Brihtna glavca).

V resnici pridejo v poštev vse knjige oziroma didaktične potrebščine v obliki knjige, pri katerih je včasih težko določiti, ali je knjiga ali ne. Na primer nekatere pobarvanke spadajo v to kategorijo, druge ne. 

Če ste v dilemi, vsekakor vprašajte prodajalca, da vam potrdi, ali določen izdelek lahko kupite z boni21 ali ne.


PREBERITE TUDI: Šolanje na domu - Zadnja triada


Kaj potrebujete za vnovčitev bonov21?

Za vnovčitev bonov21 potrebujete le osebni dokument (svoj in od otroka, če boste koristili njegov bon), medtem ko boste obrazec za koriščenje bona dobili kar v papirnici. Vsaj tako velja za papirnice Mladinske knjige. Preden se torej odpravite v izbrano knjigarno oziroma papirnico, za vsak slučaj vendarle pokličite in preverite, ali morate obrazec prinesti s seboj ali vam ga zagotovijo oni. 


Vnovčite pa lahko tudi bon21 od babice ali dedka, toda v tem primeru morate imeti s seboj tudi njeno oziroma njegovo podpisano pooblastilo, ki ga najdete tretjega na seznamu na tej povezavi.


Bodite pozorni tudi na to, da so v večini knjigarn za vnovčitev bona21 določili tudi minimalni znesek nakupa, tako da se vam lahko zgodi, da bona nižje vrednosti sploh ne boste mogli izkoristiti.


PREGLEDNICA: Kaj lahko kupite z boni21 za šolo?

Šolske potrebščine, ki jih LAHKO KUPITE

Šolske potrebščine, ki jih NE MORETE KUPITI

učbenike

delovne zvezke

knjige in ostalo leposlovje

neobvezne zbirke vaj, vadnice

didaktične knjige

nekatere pobarvanke

slovarje

šolske torbe

peresnice

svinčnikov, barvic, flomastrov

radirke, šestila in ostalih potrebščin

zvezkov

nekaterih pobarvank


Kje še lahko porabite bon21?

Tudi bone21 je mogoče koristiti v nastanitveni dejavnosti, poleg tega pa tudi v gostinski, športni in kulturni dejavnosti, med drugim za obisk sejmov in srečanj, muzejev, kinematografov, fitnes obratov, botaničnih in živalskih vrtov, za najem športne opreme ter tudi nakup različnih kart.

Podrobnejše razlage o bonih21 najdete TUKAJ, v izogib slabi volji, pa se vsekakor pred nakupom pozanimajte ali lahko pri ponudniku oziroma določeni storitvi bon21 dejansko vnovčite in v kakšni vrednosti.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
11
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
10
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
6
BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
6



Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
Izštevanke (2. del)
photo
Izštevanke so se skozi zgodovino spreminjala. Nastajale so nove izštevanke, stare pa so dobivale novo podobo. V nadaljev...