|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čiščenje jezika

Anja Horvat Jeromel , 22.6.2011
Čiščenje jezika s posebnim strgalom izboljša in osveži naš dah ter varuje zdravje ustne votline.

image
/11


 

 

Čiščenje jezika je starodavna jogijska praksa, pri čemer uporabimo neke vrste strgalo, da odstranimo neprijetne obloge, ki se ponoči, v fazi razstrupljanja, naberejo na jeziku. Obloge navadno izgledajo kot belo-rumena sluz, ki jo preprosto postrgamo in z vodo odplaknemo.

 

Tudi stomatološke raziskave potrjujejo, da so glavni vzrok slabega zadaha bakterije, ki z razkrajanjem v oblogah na jeziku povzročajo neprijetne vonjave in toksine. Zaradi hrapave površine lahko obloge na jeziku zastajajo zelo dolgo, predvsem na njegovem zadnjem delu. Zato je čiščenje jezika pomemben del ustne higijene, ki ga pozna že starodavna indijska veda o človekovem zdravju - ayurveda.

 

Čiščenje jezika s posebnim strgalom ali navadno kavno žličko izboljša in osveži naš dah ter varuje zdravje ustne votline. Poleg tega je zelo dober občutek, ko odstranimo to plast toksičnih odpadkov in se osvežimo preden zjutraj zaužijemo novo hrano. Če teh oblog, ki jih je telo ponoči izločilo, ne odstranimo, jih namreč naslednji dan znova vrnemo v telo.

 

Ža čiščenje jezika je najprimernejši čas zjutraj po umivanju zob in je izjemno hitro in preprosto, saj zahteva le nekaj dodatnih sekund časa. Pri tem nas navadno preseneti, koliko oblog se nabere na jeziku, precej več kot na zobeh. Ko enkrat začnemo uporabljati strgalnik za jezik, je težko opustiti to navado, saj nam da prjeten in svež občutek v ustih.

 

Uporaba:

Strgalo za jezik uporabljamo tako, da preprosto iztegnemo jezik, strgalo vstavimo čim globje v ozadje jezika in nežno potegnemo po jeziku v smeri ven iz ust. Postopek nekajkrat ponovimo, nato strgalo operemo in proces je zaključen.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pismo Eko Vile - Zrak
Na majhni jasi na robu gozda stoji majhna hiša, zbita iz lesa in gline, z majhnimi okni in okrašena s pisanimi rožami. V...
4
Dan za Sončke
26. marec 2012 je pri Naravnih začetkih dan Za Sončke.Na ta dan organiziramo tri različne delavnice: Skrbimo za zdra...
3
Moj prispevek k trajnostni potrošnji
Vsak od nas s svojim načinom življenja prispeva k podnebnim spremembam, toda vsakdo lahko sodeluje tudi pri njihovem zma...
3
Zmanjšajmo uporabo plastičnih vrečk!
3. julija obeležujemo mednarodni dan brez plastičnih vrečk. Slovenci na leto porabimo med 130 in 150 plastičnih vrečk, k...
3



Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...
PI – zadnji polarni medvedek
Pa je izšla! Druga v zbirki Sad Earth Collection z naslovom Pi - zadnji polarni medvedek! Tudi ta eko knjiga, ki je izšl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?