|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čudeža pri hujšanju ni, a obstaja učinkovito zdravilo

Uredništvo Ringaraja.net, 24.1.2010
Prednost zdravila za zmanjšanje prekomerne telesne teže je v tem, da se zdravilo dokaj dobro prenaša in je učinkovito, če se bolnik drži dietnih priporočil. Zdravilo le redko povzroča neželene učinke, ki pa jih bolnik največkrat hitro prepozna.
Ključne besede:

image
/11


Bolniku zdravilo ne daje potuhe, saj se mora prehranjevati po načelih redukcijske diete in se gibati. Vse skupaj je lahko dober uvod v bolj zdravo in aktivnejše življenje, če je bolnik zadostno motiviran.

Zdravilo za pomoč pri hujšanju

Zdravilo za pomoč pri hujšanju je na voljo v lekarnah. Bolnik mora najprej obiskati zdravnika in se glede diete in jemanja zdravila posvetovati z njim. Predpiše se na bel recept, na osnovi katerega mu farmacevt izda zdravilo. Zdravilo plača sam ali zavarovalnica, če ima urejeno dodatno zavarovanje za zdravila.

Najtežje je seveda narediti prav prvi korak h korenitim spremembam. In ker nas vsak neuspeh prizadane, strokovnjaki svetujejo, da si še pred samim začetkom naredite načrt, ki pa mora vsebovati realen cilj. Ne pozabite tudi, da morate za dolgotrajne rezultate hujšati počasi, prav tako pa ne smete obupati že ob prvih zaostankih izgubljanja teže. Vsaj ob samem začetku ne bodite prevelik perfekcionist, zaupajte se bližnjim in predvsem bodite potrpežljivi!


Prekomerna telesna teža

Prekomerna telesna teža je posledica neravnovesja med vnosom in porabo energije oz. vnosom hrane in telesno dejavnostjo. Kadar s hrano vnesete več kalorij, kot jih porabite med telesno dejavnostjo, se odvečna energija kopiči v obliki maščobe. Da bi znižali telesno težo, bi morali porabiti več kalorij, kot jih vnesete. Zelo so pomembne tudi majhne, vendar dolgoročne spremembe v načinu življenja, ki vam bodo pomagale znižati telesno težo.

Za začetek lahko med drugim pazite na to, kaj pijete. Presenečeni bi bili, če bi vedeli koliko dodatnih kalorij vsebujejo nekatere gazirane pijače, sokovi in tudi nekateri drugi napitki. Če se odpoveste zgolj gaziranim pijačam se lahko ognete tudi po 360 kalorijam dnevno. Tudi gazirane pijače brez sladkorja vsebujejo umetna sladila, le ta pa pri nekaterih spodbujajo lakoto. Pijte veliko vode in morda mleko z več maščobami zamenjajte s tistim, ki jih ima nekoliko manj.

Jejte manj in bolj pogosto ter prenehajte, ko ste siti pa če je hrana še tako okusna. Pomaga tudi, če hrano jeste počasneje in jo dobro prezvečite, saj vaši možgani potrebujejo tudi do 20 minut, da ugotovijo, kako poln je vas želodec. Seveda pomaga tudi gibanje, pametno pa je z vsem že naštetim začeti zmirno, saj se boste le tako lažje držali zastavljenih sprememb.

Ne odpovejte se popolnoma vsemu kar imate resnično radi, pripravljeni pa si morate biti tudi odpustiti, če vas bo v določenem trenutku zaneslo in se boste spozabili. V tem primeru si umijte zobe, spijte kozarec vode in takoj pozabite na spodrsljaj in ne začite z dieto ponovno šele naslednji dan.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Znebite se nosečniškega trebuha
Vam je ostal nosečniški trebušček in kar vztraja? Začnite vaditi! Preproste vaje vam bodo pomagale do bolj ravnega trebu...
3
Redna gibalna aktivnost
Redna gibalna aktivnost pozitivno vpliva na dobro zdravstveno stanje in počutje. Enako velja tudi v času nosečnosti. Tok...
3
Vadba za nosečnice – 2. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - VADBA V NOSEČNOSTI IN NJEN VPLIV NA NOSEČNICO IN OTROKA
2
Vadba za nosečnice - 3. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - OSNOVNA PRIPOROČILA ZA VADBO V OBDOBJU NOSEČNOSTI
2



Vaje, ki po porodu vračajo postavo
Zakaj je tako zelo pomembno gibanje po porodu? Ker potrebuješ nekaj minutk časa zares samo zase. Ker se želiš počutiti d...
Vadba z dojenčkom
Vadba z dojenčkom je lahko zabavna. V članku so predstavljene tri osnovne vaje z dojenčkom, ki je star 3 mesece.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?