|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čudovita Slovenija: Notranjska

Katarina Vinšek, 17.2.2011
Tematski sklop "Čudovita Slovenija" vam prinaša prispevke o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

image
/11


 

Notranjska je pokrajina v Sloveniji, ki obsega jugozahodni del nekdanje avstro-ogrske dežele Kranjske. Večja mesta in kraji so: Postojna, Logatec, Cerknica, Pivka in Ilirska Bistrica.

Kraški svet Notranjske je posejan s številnimi jamami in vrtačami, od katerih po velikosti in lepoti izstopa Postojnska jama.

 

Razmejitev Notranjske od drugih pokrajin ni prav nič enostavna. Če se na pot odpravimo iz Ljubljane, se Notranjska začne že v njenem predmestju. Mimo Ljubljanskega barja na levi in Polhograjskih Dolomitov na desni strani avtoceste smo hitro v rojstnem kraju pisatelja Ivana Cankarja, lahko pa zavijemo še do nekdanje kartuzije Bistre, sedaj Tehničnega muzeja Slovenije.

V smeri proti Polhovem Gradcu se velja ustaviti sredi doline pri vasi Dvor z mogočno cerkvijo sv. Petra iz leta 1577. Hitro rastoči "dvojni" Logatec se ponaša z mogočno graščino in močno lesno industrijo. Kmalu za tem pa se je že treba odločiti za eno od smeri, na desno proti Godoviču in Idriji, ali naprej do Planine, ter nato proti Cerknici na Bloško planoto, na Menešijo in Rakitno.

 

 


 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Ringaraja.net!

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 


 

1. Čarovniška Slivnica

2. Cerkniško jezero

3. Rakov Škocjan

4. Vrhnika in Bistra

5. Postojnska jama

6. Divje jezero

7. Notranjski regijski park

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

V gorah je lepo
Sprehodi po planinah naj bodo vir veselja, zadovoljstva in novih dogodivščin za vso družino.
3
Plesišče 1790m
Razgled z vrha Plesišča je najlepši na odprto stran proti verigi Bohinjskih gora in Pokljuki z gorenjsko ravnino v ozadj...
3
Naša Češka
Svoje navade spanja v poceni hostlih, penzionih in kampih zaradi Filipa nisva opustila. Takoj prvi dan v kampu v Brnu pa...
3
Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke ...
2



Družinski izlet v neznano
Starši smo sicer vodje družine, pa vendar lahko vodenje kdaj načrtno prepustimo otrokom. Zakaj se ne bi ta vikend odprav...
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




IME
tia12

Val ali Vid?

Val (42%)

Vid (58%)


Število vseh glasov: 55

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!