|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Divja permakultuna delavnica v Žuničih

Uredništvo Ringaraja.net, 22.4.2011
Divja hrana in še bolj divja kuhinja, permakultura v prvi osebi in permakulturna načela, doživljanje neokrnjene narave, stik s kulturno dediščino in še pa še.

image
/11


Dobimo se

v Belokranjski vasi Žuniči v Šokčevem dvoru

v petek, 13. maja 2011, ob 17. uri

 

 

Po prijavah in namestitvi bomo ob 19. uri začeli s programom. Delavnica bo trajala do 17. ure v nedeljo, 15. maja. Za hrano, pijačo in dobro družbo je poskrbljeno.
Če želite prespati na Škočevem dvoru, s sabo prinesite opremo za spanje - na razpolago so skupna ležišča. Večina delavnice bo potekala v naravi, zato se obujte in oblecite terenu in vremenu primerno.

Cena delavnice je 60 €.
Za podrobnejše informacije in prijave pošljite mail na naslov: jbaonzeizc@gmail.com.

 

Dario Cortese je samostojni publicist, ki je med drugim napisal tudi izredni uspešnici o užitnih divjih rastlinah. V različnih publikacijah objavlja članke na temo naravne hrane in izletov v naravo, ter to znanje že leta širi tudi na delavnicah.

Janez Božič je permakulturni učitelj, ki je organiziral že številna odlično sprejeta permakulturna izobraževanja. Na teh skozi igro, vajo, delo in če ne gre drugače tudi s predavanji ljudi spoznava s sistemom načrtovanja, ki je osvojil svet.


Vikend bo tako nedvomno zanimiv, saj nam bo Dario Cortese postregel z zanimivimi prigodami iz sveta divje hrane, zaupal kakšen nenavaden recept, o katerem bomo dvomili samo tako dolgo, dokler ga ne bomo poskusili. In ko boste tudi vi rekli: »Vsi smo snedli vse!«, boste vedeli, da na vrtu ne moremo pridelati nobene tako hranljive zelenjave – naj bo vitaminsko, rudninsko in še drugače sploh in oh in bio in aktivno – kot jo lahko naberemo med grmi tam pod hribom ali ob potoku.

Brez zadržkov se podajmo v svet nabiralništva in divje kulinarike.


Hkrati pa nam bo Janez Božič predstavil, kako divjino pripeljati v svoj dom in tako zavestno ustvariti optimalno donosen ekosistem, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito, ter uspešno zadovoljil tudi druge materialne in nematerialne potrebe, pa tudi kakšno željo.


Raj je tukaj in zdaj. Nismo izgnani iz raja, le pozabili smo, da v njem živimo. Sprememba je preprosta, četudi ali kar predvsem tako, da pojemo rajski obrok. Vse pa bo seveda začinjeno z doživljanjem narave, kot je to možno samo v Krajinskem parku Kolpa, ki ponuja doživetje neokrnjene reke, obrežnih gozdov divjih travnikov in čistega neba. Bivali bomo v tradicionalni, z občutkom obnovljeni belokranjski hiši, Šokčevem dvoru - biseru belokranjske kulturne dediščine.

 

Lepe pozdrave
Dario, Boris in Janez

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
8
Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...
3
Nad komarje z naravnimi sredstvi
Bzzzz bzzzz, pazi, komar! Poletje je tu in z njimi nadležni komarji! Preženemo jih lahko tudi z naravnimi sredstvi.
3
10 eko družinskih nasvetov
Predstavljamo vam nekaj preprostih, vendar pomembnih napotkov iz vsakdanjega življenja, ki bi jih morali upoštevati vsi.
2



Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
Gomasio, sezam in še več
Sezam nam daje energijo, vzpostavlja ravnovesje živčnega sistema. Vrača voljo in veselje ter izboljša koncentracijo. Upo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?