|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dobrodelna misija v Bocvani: Začetek

Jasna Žaler Culiberg, 24.10.2021
Sedemčlanska sestavljena družina Culiberg se je podala na enomesečno pot po Afriki. Kako so spakirali, kaj je pomembno pri varnosti in kako je potekal polet, je zapisala Jasna Žaler Culiberg.

image
Odpravili so se na pot.
/101


Popotovanje do naše želene destinacije – Johannesburga ne bi moglo biti boljše. Do Benetk smo se odpravili z avtom, potem pa kratek let do Londona in potem 11-urni let do Johannesburga, ki pa je potekal ponoči. Vedno poskušamo dobiti nočni let, saj tako otroci na letalu spijo – tudi zdaj so, celo tako dolgo, da smo jih morali buditi, ko smo pristali in so zamudili tudi zajtrk.

 

Naša prva potovanja

Otroci so vajeni dogodivščin in potovanj. Z vsakim otrokom smo šli na prvo potovanje, še preden je dopolnil tri mesece. Potem pa smo seveda veliko potovali v prvem letu, ko dojenček še ne potrebuje svoje letalske karte – enkrat smo šli na Tajsko, enkrat v Panamo in Kostariko, pa Maldivi, vse to z majhnimi otroki. Otroci resnično niso omejitev pri potovanjih, važno je, da imajo opravljeni prvi pediatrični pregled po rojstvu in mi smo šli.

 

Zdravje

Tudi pri tem potovanju smo morali razmišljati o zdravju in varovanju tega tam, kamor gremo. Za Afriko je nujno cepljenje za rumeno mrzlico, mi pa smo, tudi zaradi drugih potovanj, cepljeni proti tifusu, steklini, hepatitisu A in B, klopnemu meningitisu, pa še kaj bi se našlo. Ko smo tukaj, vsak dan jemljemo probiotike, da nas slučajno ne preseneti kakšna driska in stvari za krepitev imunskega sistema. Zelo pomembno je bilo, da pri pakiranju ne bi pozabili zdravil, pa seveda dokumentov, zavarovanja in tokrat – satelitskega telefona.

 

pakiranje

 

Kako smo vse spakirali

Pakiranje zame ni naporno, je pa treba temeljito premisliti. Vse je odvisno od tega, kam greš, kako greš, ali se boš premikal dnevno, kakšne bodo temperature. Mi smo se morali vsekakor dobro pripraviti, saj vsako noč spimo v drugem kraju, in lahko več ur na dan izgubiš samo z iskanjem nečesa, prepakiravanjem, izgubljanjem vsega. Ker je šlo z nami več kot 300kg donacije smo morali razmišljati, kako spakirati čim manj, da bomo vse to lahko vzeli s seboj.

 

Varnost

Najbolj pomembno pa se je bilo pripraviti glede varnosti. Že od začetka smo imeli ogromno dela s pripravo dokumentacije za pridobitev vstopnih viz – sploh zato, ker nas je toliko. Bližnjim doma smo pustili načrt, da točno vedo, kje smo, pazimo na svoje stvari, kartice in denar imamo razdeljene – nikoli vsega na istem mestu in pa seveda satelitski telefon, da lahko vedno pokličemo. Prijatelji tukaj so nam celo kupili nože in solzivce, da jih imamo, če bi bili slučajno napadeni.

 

PREBERITE TUDI: Na dobrodelno misijo v Bocvano s petimi otroki

 

 


 

družina culiberg

Sedemčlanska sestavljena družina Culiberg, ki utrinke iz svojega življenja deli na blogu z naslovom 2many4granny, se bo oktobra podala na enomesečno pot po Afriki - po celotni Južni Afriki, Namibiji, Bocvani, Zimbabveju in Zambiji. Skupaj bodo prevozili približno 15.000 km.

V dobrodelni akciji bodo v sodelovanju s slovenskim Karitasom zbirali sredstva za gradnjo zavetišč za otroke

Njihove zanimive popotne dogodivščine bo mamica Jasna Žaler Culiberg delila v obliki popotniškega bloga. 

 

 

 

 

 

Mnenja blogerjev ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Minimundus - svet v malem
Oglejte si največje svetovne znamenitosti v pomanjšani obliki.
3
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
3
Družinsko potepanje: Lignano
Lignano je italijansko letoviško mestece, primerno za enodnevni družinski izlet ali za podaljšan konec tedna. Nudi velik...
3
Kampiranje za vso družino
Spati pod milim nebom ali v čisto pravem šotoru je super ideja za poletni dopust. Preden se na družinsko kampiranje odpr...
3



Poreč – elita hrvaškega turizma
Na poreško riviero se obiskovalci redno vračajo deset, dvajset let zapored, v svojih priljubljenih letoviščih ali hoteli...
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?