|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

DOBRODELNOST: Pomagajmo Jaki do šolskega dvigala

Uredništvo Ringaraja.net, 22.3.2021
Ko gre Jaka na kosilo ali v drugo nadstropje, si morajo Jakovi spremljevalci pomagati s posebnim goseničarjem, ki pa se večkrat pokvari.

/11


Koronavirus je prekrižal (pre)več načrtov. Tudi takšnih dobrodelnih.

Druga Osnovna šola Slovenj Gradec je v lanskem šolskem letu načrtovala organizacijo dobrodelnega koncerta, s katerim bi zbirali sredstva za izgradnjo šolskega dvigala. 

Med svojimi učenci imajo namreč tudi šestošolca Jaka z Gmajne pri Slovenj Gradcu, ki se je rodil s cerebralno paralizo in zato ne more uporabljati nog.

 

Goseničar, ki se prevečkrat pokvari 

Jaka si pri gibanju in čim bolj svobodnem življenju tudi v šoli pomaga s kar tremi različnimi vozički, v razredu ima posebno mizo in dve učiteljici.

Ko gre na kosilo ali v drugo nadstropje, si morajo Jakovi spremljevalci pomagati s posebnim goseničarjem, ki pa se večkrat pokvari. Kot pove Jaka v zgornjem videospotu Spoznaj Jako, je vožnja po stopnicah včasih pravi rodeo.

Poleg tega Jaka pridno raste in ima danes že skoraj 35 kilogramov. Predstavljajte si Jakove spremljevalce, ki morajo Jaka tudi po 30-krat na dan prestaviti iz enega vozička na drugega.

Toda, če bi njegova šola imela dvigalo ...

 

PREBERITE TUDI:  Višja pomoč za otroke s posebnimi potrebami

 

Nakazilo direktno na tekoči račun šole

Ker je torej dobrodelni koncert za šolsko dvigalo padel v vodo, so se na 2. Osnovna šola Slovenj Gradec odločili, da denar zanj poskušajo zbrati prek spleta.

"Dragi ljudje dobrega srca, Jaki v šoli resnično potrebuje dvigalo. In še pomembnejše - resnično čim prej. Iz vse duše in srca vas z mojim sinom prosiva za pomoč. Jaki in ves njegov šolski tim vam bodo prehvaležni. Hvala vsakemu posebej že v naprej!" je na Facebooku zapisala mama Katja Zbičajnik.

Prostovoljni prispevek za šolsko dvigalo lahko nakažete na tekoči račun šole SI56 0131 2603 0679 756 z referenco SI00 290009.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
15
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
12
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
8
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
7



Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?