|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Eko igre za prosti čas

Uredništvo Ringaraja.net, 18.8.2010
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko
Ključne besede:

image
/31


V vrtcu Miškolin so ustvarili kar 3 družabne igre za zimske dni.

 

EKO DRUŽABNA IGRA »PODIRANJE KEGLJEV«

 

Igra je sestavljena iz: 8 plastenk, oblepljenih s časopisnim papirjem, in plastičnih žogic (prazna embalaža od sladoleda).

 

PRAVILA IGRE:

 

Igra lahko poljubno število igralcev. Vsak igralec ima 5 poizkusov. Zmagovalec je tisti, ki v petih poizkusih podre največ kegljev.

 

EKO DRUŽABNA IGRA »POTOVANJE«

 

Igra je sestavljena iz: kartona, na katerem so nalepljeni barvni krogi iz eko papirja, 6 figur (prazna embalaža od filmov), 1 kocke, oblepljene z različnimi barvami, in navodil za naloge.

 

PRAVILA IGRE:

 

To je igra za 6 igralcev. Igralec meče kocko samo enkrat. Pomakne se za toliko krogov, kolikor dobi pik na kocki. Če se ploskev kocke ujema z barvo igralčeve figure, lahko igralec premakne svojo figuro še za tri kroge naprej. V nasprotnem primeru mora opraviti nalogo, ki je določena za posamezno barvo. Zmaga igralec, ki prvi premaga pot.

 

RDEČA: Naredi 2 počepa!

RUMENA: Zapoj pesmico!

MODRA: Naredi 5 poskokov!

ZELENA: Teci 2 kroga okoli igralcev!

ROZA: Objemi prijatelja!

SIVA: Pomahaj z rokami!

 

EKO DRUŽABNA IGRA »KDO BO PRVI V HIŠI?«

 

Igra je sestavljena iz: 6 kartonov – hiš, s štirimi nalepljenimi krogi iz različnega odpadnega materiala (eko papir, lepenka, usnje, polivinil, pena, tetrapak), 24 pokrovov, oblepljenih z različnim odpadnim materialom, kocke, oblepljene z različnim odpadnim materialom.

 

PRAVILA IGRE:

 

To je igra za 6 igralcev. Vsak igralec dobi karton – hišo s štirimi nalepljenimi krogi in štiri pokrove, oblepljene z različnim odpadnim materialom. Kocko meče vsak samo enkrat. Če se ploskev kocke ujema s pokrovom, ki ga imamo, lahko pokrov pospravimo v hišo (npr. če imamo pokrov, ki je oblepljen s peno in se tudi kocka obrne na peno, damo pokrov v hišo). V tem primeru lahko še enkrat mečemo kocko. Zmaga tisti, ki prvi pospravi vse pokrove v hišo. Igro lahko tudi nadaljujemo in končamo šele takrat, ko vsi igralci pospravijo pokrove v hišo.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Poslovna priložnost in zdrava prehrana
Zdrava prehrana iz domačega vrta je želja večine ljudi. Ponujamo vam rešitev, s katero lahko v letošnjem letu pričnete z...
3
Biti EKO je način življenja
Proizvodi ekološkega porekla so proizvodi posebne kakovosti. Pridelani in predelani so na naravi in človeku prijazen nač...
3
Projekt 5-ka
Projekt 5-ka za zdravje je namenjen osnovnošolcem iz občin Brežice, Krško, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Bistrica ob So...
3
Prepoved parabenov
Danska vlada je napovedala prepoved konzervansov propyl - in butylparabena v kozmetičnih izdelkih za otroke mlajše od tr...
3



Žabe in paglavci
Ste se že kdaj od blizu srečali s krastačo? Gledali žabe med oglašanjem?
Dan Zemlje: Kaj lahko vsak od nas naredi z...
Vsak od nas lahko naredi za okolje, obenem pa ne spreminja bistveno svojega življenjskega sloga. Preverite, kako lahko z...




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?