|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izdelki za nego kože Madara

www.madara.si, 28.12.2010
Naše videnje lepote je zajeto v našem motu - globlje od kože. Pomeni lepoto, ki presega zunanji videz. To je lepota, ki izvira iz zdravja, ljubezni do življenja, topline in poletja, ki jih nosite v sebi.

image
/71


 

MÁDARA je naravna in ekološka blagovna znamka za nego kože. Prihaja iz Latvije, majhne države iz baltske regije na severu Evrope. Latvija je poznana po mnogih neomadeževanih področjih, pestrosti cvetlic in trav ter ostri klimi.

Severna poletja so krajša in ostrejša, zato morajo rastline vso svojo energijo osredotočiti na kratko obdobje cvetenja, da bi privabile čebele, in nadaljevale življenje tudi v naslednjih poletjih. Baltski cvetovi in zelišča, ki so nabrani v tem času, so tako še posebej bogati z učinkovinami. Prav visoka koncentracija učinkovin v izvlečkih je tista, ki dela MÁDARA izdelke za nego kože tako edinstvene in učinkovite.

 

Zgodba o uspehu


Blagovna znamka MADARA je otrok štirih mladih žensk – Lotte, Liene, Zane in Paula – ki na trgu niso mogle najti ekoloških izdelkov za nego kože, ki bi bili tudi stilski in moderni.

“Začele smo z MADARO, ker smo si želele izdelkov, ki bi bili dobri za našo kožo in okolje, poleg tega pa bi bili tudi lepega videza. Naša misija je ozaveščanje ljudi o škodljivih sestavinah v običajni kozmetiki; prizadevamo si, da bi dvakrat razmislili, preden kupijo izdelek za nego kože. Naš moto 'globlje od kože' ponazarja vse, v kar verjamemo: naravno lepoto, spoštovanje okolja, zajemanje življenja. Všeč nam je, da lahko zgradimo odnos s potrošnikom; mu pokažemo, da nam ni vseeno. MADARA ni zgodba o prodajanju izdelkov; je zgodba o znamki s srcem.”

Od začetkov v letu 2006 je MÁDARA zrasla iz male lokalne znamke v panevropsko znamko, ki je danes prisotna v 30 državah po vsem svetu; od Japonske pa do Združenih držav Amerike.

 

Izdelki

 

MÁDARA ponuja zaokrožen izbor 39 izdelkov za obraz, telo, lase in otroke. Narejeni so bili iz učinkovin, pridobljenih iz baltskih zelišč in cvetlic.

 

Med našimi najbolj prodajanimi izdelki so:

  • izdelki za obraz iz lepotnega programa v treh korakih – sestavljajo ga pena za globinsko čiščenje, mleko za globinsko čiščenje, 3 toniki za 3 različne tipe kože in vlažilci za vse 3 tipe kože in za izsušeno kožo kot tudi nočna krema
  • sun flower / moon flower – obarvani fluidi za obraz z vlažilnim delovanjem, v 2 barvah
  • flower dust – svetleč vlažilni losjon za telo
  • linija flower attack - naravna rešitev v boju proti celulitu in strijam

 

Najnovejši izdelki so:

  • linija za nego otrok
  • linija za nego las – šamponi in balzami za 3 različne tipe las
  • krema za roke
  • deodorant

 

 Tovarna

 

Proizvodne zmogljivosti so locirane na obrobju glavnega mesta, Rige. Sestavine kupujemo od bližnje tovarne, ki je certificirana s strani ECOCERT-a. Ta tovarna posluje z lokalnimi kmetovalci, ki gojijo rastline v skladu z načeli biodinamične pridelave.

 

O baltskih esencah

 

Esence MÁDARA izdelkov so sestavine iz tipičnih baltskih rastlin, ki so se naučile preživeti v ostrem, mrzlem vremenu. Rastline kot trpotec, ognjič, šipek in kamilica, ki so na Baltiku doma, so zelo močne in odporne, zato vsebujejo veliko učinkovin, kot so minerali in vitamini.

Trpotec je zato na primer zelo dober za povišanje elastičnosti kože, vlaženje in mehčanje.

Šipek spodbudi aktivacijo celic in se bori proti staranju kože. Malina tonira kožo in jo hrani z vitamini.

Raziskave kažejo, da imajo rastline, ki zrastejo na Baltiku, veliko večjo koncentracijo učinkovin kot rastline iste vrste, ki rastejo drugod po Evropi. Na primer, meta, ki je vzgojena v Rigi, vsebuje več mentola od mete, ki je zrasla v Sloveniji.

 

Vsi MÁDARA izdelki vsebujejo sestavine, ki so pridelane v skladu z načeli ekološkega kmetijstva ali pa rastejo v divjini, na certificiranih ekoloških področjih.

 

MÁDARA predstavlja način, na katerega gledamo na življenje v Latviji. Zelo smo v stiku z naravo, saj je Latvija še vedno ruralna dežela. Vse od otroštva se učimo o zdravilnih močeh baltskih rastlin in to znanje uporabljamo dan za dnem. Na primer, ko si otroci odrgnejo kolena, na odrgnino položimo list trpotca in tako ustavimo krvavitev, poškodba pa se hitreje pozdravi.


Prijazno do okolja in ljudi

 

MÁDARA je v celoti naravna in ekološka linja kozmetike, ki je certificirana v skladu z mednarodnim standardom ECOCERT. Sestavine vključujejo biološko certificirane cvetove in zeliščne izvlečke iz Baltika, kot tudi druge naravne substance.

V proizvodnji uporabljamo le ekološka čistila, oprema naših tovarn je energetsko učinkovita, vodo in zrak čistimo z okolju prijaznimi procesi in ne delamo eksperimentov na živalih.

MÁDARA embalaža je okolju prijazna in se jo lahko reciklira. Vse škatle in tiskani materiali so iz FSC certificiranega papirja. Večina papirja, ki ga uporabimo prihaja iz najbolj okolju prijazne tovarne na svetu – iz AB Munken Dals na Švedskem.

ECOCERT je prostovoljni standard, ki certificira kozmetične izdelke glede na naravni izvor izdelka. Prisoten je v več kot 80 državah, kjer izvaja redne inšpekcije in preverja naravnost in ekološkost izvora izdelka. Da posamezen izdelek pridobi certifikat, mora vsebovati vsaj 95% naravnih sestavin. Preostalih 5% sestavin je pod strogim nadzorom; preverja se prisotnost mineralov, ekoloških kislin in ostalih surovin. Najmanj 95% sestavin rastlinskega izvora (na primer rastlinskih izvlečkov in olj) mora biti ekološko certificiranih. ECOCERT prepoveduje uporabo sintetičnih parfumov, sintetičnih prezervativov (na primer parabenov), mineralnega olja, propilen glikola in ostalih sintetičnih surovin. Certificiran izdelek je jasno označen; na embalaži ima ECOCERT-ov simbol, ki porabniku omogoča, da razločuje resnično naravne izdelke od ostalih.


 

 

Kje kupiti?

 

MÁDARA je pozicionirana kot semi-selektivna blagovna znamka in je distribuirana skozi tri glavne kanale:

  • parfumerije, drogerije in veleblagovnice višjega cenovnega razreda
  • MÁDARA trgovine
  • zbrane trgovine z naravno kozmetiko in zdravimi izdelki

 

Kje kupiti v Sloveniji?

 

  • Maximarket – oddelek kozmetika v pritličju

 

 

MÁDARA – razlogi za uspeh

 

Blagovna znamka z edinstvenim značajem in osebnostjo

Izdelki so dizajnirani z mislijo na mlade ženske, ki živijo modern in urban življenjski slog (medtem ko se mnoge druge blagovne znamke osredotočajo na izdelke proti stanju)

Učinkovine iz Baltika: edinstvena prodajna prednost

Dovršena linija za obraz in telo: vsakdo lahko izbere izdelke glede na svoj tip kože in potrebe

Popolni in enostavni opisi: enostavno je izbrati primeren izdelek

Visoka kvaliteta: kozmetika je certificirana s strani ECOCERT-a

Tehnološko dovršeno vakumsko pakiranje: ščiti vsebino, enostavno za uporabo, okolju prijazno

Za blagovno znamko se skriva resnična osebna zgodba: za medije, potrošnike in nas same


 

Več na:

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
10
Ekologija v kuhinji
Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Zakaj se ne bi ekološke ozaveščenosti učili že od malih nog? Začnemo lahko s tem, da...
4
Do okolja prijazen svinčnik
Odkrijte do okolja prijazen Staedtlerjev svinčnik WOPEX!
3
Koprive za zdravje
O njihovi zdravilnosti je znanega že veliko, so zastonj in rastejo za skoraj vsako hišo, še vedno pa se ob koprivah verj...
3



Polnozrnat ploščat kruh po indijsko NAAN
photo
Naan, beseda za ploščat kruh, originalno izhaja iz Irana, kjer pomeni kakršenkoli kruh. Severnoazijski pomeni te besede ...
Vodni odtis
Vsak Evropejec v povprečju porabi od 100 do 200 litrov vode na dan.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?