|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mandljevi in paradižnikovi kruhki

www.Barbarella.si, Barbara Radojlovič, 2.5.2010
Ljubezen do hrane me je pripeljala do stopnje, na kateri sem se odločila, da bom to pričela deliti z ljudmi.Ko enkrat začutiš pozitivne lastnosti, ki ti jih nudi organska, živa, nepredelana hrana, potem skorajda ni več poti nazaj.

image
/11


Ponoči in zjutraj je pri nas dišalo po paradižnikih in italijanskih začimbah. Skoraj po pizzi:) Včeraj zvežer sem zalaufala dehidrator in naredila paradižnikove kruhke iz sestavin, ki sem jih imela pri roki. Kruhke lahko pripravite zelo hrustljave (če podaljšate čas dehidriranja, recimo na 36 ur) , ali pa malo bolj mehke - stvar okusa. Jaz sem se tokrat odločila za bolj hrustljave, saj se sčasoma vseeno omehčajo, predvsem, če so dalj časa v stiku z zrakom/vlage. Na kruhke lahko namažete quacamole, tahinijev namaz z limono, cashew kremni namaz in dodate hrustljavo zelenjavo. Lahko pa jih jeste čisto samostojno ali kot dodatek k solati.

 

RECEPT

Ker dostikrat delam čisto po občutku, ni nujno da bom navedla pravo količino sestavin - sestavine tudi varirajo po vsebnosti vode in kljub temu da uporabite enake sestavine - rezultat ne bo nujno enak.

  • 2 olupljeni manjši zeleni bučki
  • 100 gramov prej (čez noč namočenih) sušenih paradižnikov
  • 2 skodelice mletih mandljev
  • 1 skodelica mletih lanenih semen
  • pol žličke sojine omake (tamari)
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
  • mešanica italijanskih začimb (origano, rožmarin, majaron, česen,..)

Vse skupaj premešate v multipraktiku (če se vam zdi da je količina prevelika, potem sestavine razdelite na dva dela in jih ločeno zmiksajte v multipraktiku). Vedno je potrebno dodajati malce vode. Shranite vodo, kjer ste namakali paradižnike in jih med miksanjem dodajajte k testu (po potrebi). Ko dosežete željeno konsistenco, razgrnete maso na pladenj dehidratorja, zravnate testo z lopatko in potem položite pladenj v dehidrator za čez noč. Zjutraj kruhke obrnete in jih sušite še par urc, toliko da postanejo hrustljavi iz obeh strani ... Viva Italia :)


www.barbarella.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Eko igre za prosti čas
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko
7
Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...
5
Razlika med ekološkim in konvencionalnim m...
V čem se ekološko mleko razlikuje od konvencionalnega.
3
Paradižnik naš vsakdanji
Zgodba o španskem paradižniku.
3



Išče se živ - rogač, bukov ali alpski kozl...
photo
Letos ponovno vzpodbujamo bralce, da nam posredujejo podatek o pojavljanju katerega odnaslednjih vrst hroščev: rogača, b...
Aditivi v kruhu
Žito je bilo včasih simbol rodnosti. Imelo je svoje mesto v grbih držav, setev in žetev sta bila pomembna praznika. Kral...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?