|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Etno selo Stanišići

Petra Mauer, 1.9.2010
Približno dobre štiri ure in pol boste potrebovali do Bijeljine, kraja, ki leži na severovzhodni strani Bosne in Hercegovine. Od tu se je nato potrebno peljati le še kratke tri kilometre do čudovite vasi, ki se ji reče Etno selo Stanišići.

image
/71


Ko boste prispeli tja, se vam bo zdelo, da se je čas za trenutek ustavil. Z lahkoto si boste predstavljali, da ste se znašli v svetu prednikov, ki so živeli skromno, enostavno … Doživeli boste pravo nasprotje našega rutinskega življenja, ki od nas običajno zahteva nenehno naglico in vsakodnevno soočanje s stresom.


Neokrnjena narava

Kraj je pravi balzam za dušo, saj je v zraku moč čutiti stare zgodbe neštetih usod, z dodatno težo na nas blagodejno vplivajo neokrnjena narava, čudovita jezera in mirni labodi, ki tako zelo uživajo, da množic obiskovalcev ne ošvrknejo več niti s pogledom. Otrokom boste imeli možnost prikazati preprostost bivanja, doživeli bodo pristen stik z zeleno okolico, spoznali orodja, ki jih nekateri mestni otroci danes več niti ne poznajo …


Avtentična planinska vas

Etno selo so zgradili pred sedmimi leti, ko je Boris Stanišić končno zbral sadove svojega dela in jih razstavil v vasici, polni spominov na konec 19. in začetek 20. stoletja. Ustvaril je avtentično planinsko vas, v kateri je ohranjena kultura takratnega življenja, skupaj predmeti in starimi hiškami, cerkvico, samostanom, mlinom in še bi lahko naštevali.


V vasi so na eni strani lesene hiške, povezane s kamnito stezico, ki vodi do dveh jezer. Na drugi strani je prostor za duhovno sprostitev, saj je s pomočjo srednjeveške arhitekture in uporabo kamenja uspel zgraditi podobo vasi zgodovinskega in religijskega značaja. Če sledimo kamniti poti, naletimo na mlin, sirarno, vodnjak, kovačnico, shrambo za žito, skromne brunarice s starim pohištvom in narodnimi nošami. V nekaterih hiškah so posebej za goste pripravljeni apartmaji, saj je možno v vasi za 25 evrov na osebo tudi prenočiti. Eno in drugo stran vasi povezuje kamniti most iz katerega je lep razgled, zato mnogi izkoristijo to točko za fotografiranje. Pogled na levo nam razkrije čudovit amfiteater za 380 obiskovalcev, kjer potekajo razne prireditve pod vedrim nebom.


Udobje na visokem nivoju, še vedno pa cenovno dostopno

Znotraj naselja je tudi prestižen hotel, a cenovno precej dostopen. Nočitev z zajtrkom in uporaba bazena ter fitnesa in savne vam bo denarnico osušilo za dobrih 40 evrov po osebi na dan. Tudi restavracija in kavarna sta na visokem nivoju, saj je postrežba hitra in profesionalna. Posebno mesto so namenili najmlajšim obiskovalcem in zanje so pripravili otroško igrišče, posebej zanimiva atrakcija pa je vsekakor vožnja z malim pisanim vlakom.


Lepoto vsega videnega bo morda za trenutek zmotila nova turistična atrakcija, in sicer hrupni helikopter, ki skoraj prepogosto kroži nad vasjo in bližnjo okolico. Gostje si namreč lahko kupijo nekaj minut poleta in se dvignejo v zrak skupaj z izkušenim pilotom.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako organizirati prvomajske šolske počitn...
Tisti starši, ki med počitnicami nimate na voljo "servisa babic in dedkov", se lahko znajdete tako, da se dogovorite s...
16
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
5
Po poteh Bosne in Hercegovine
Vsem, ki se boste odločili za potepanje po Bosni in Hercegovini, priporočamo v branje novo knjigo Manje Žugman Širnik, k...
3
Spoznajte delfine!
Delfini so ne le izjemno inteligentna bitja, temveč tudi zelo senzibilna, zato jih večina otrok obožuje. Ta vikend jih b...
3



Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?