|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Fotografije, ki slavijo telo nepopolne mame

Uredništvo Ringaraja.net, 22.3.2024
Danes zjutraj sem jokala, ko sem se preoblekla pred ogledalom. V letu in pol sem pridobila skoraj 50 kilogramov. Med poskusom zanositve, zdravljenjem neplodnosti in nosečnostjo je moje telo prestopilo številne meje.

image
Tega dojenčka nikoli ne bi zamenjala za svoje staro telo. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Pozitiven odnos do telesa pri mnogih ženskah ne pride naravno.

Ne glede na to, ali gre za slike, s katerimi nas že leta bombardirajo preko reklam in družabnih omrežij, ali težave v otroštvu in puberteti, je pogled v objektiv kamere lahko zastrašujoč, še posebej po nosečnosti.

Nekaj ??pa se spreminja. Med filtriranimi fotografijami in popolnimi fotografijami se pojavlja nova resničnost.

Revija Starši je ta trend raziskala v tiskani izdaji maja 2019. Zahvaljujoč hashtagom, kot sta #this_is_postpartum in #everywomanisanangel, spodbudne slike, kot so te spodaj, utirajo pot takšnim sporočilom tudi na Instagramu - in tu smo, da jih delimo z vami.

 

 

Tu sem skoraj devet mesecev pozneje. Dvojčka sta bila uradno v mojih rokah tri dni po predvidenem datumu. Trebuh mi še vedno cveti od strij in imam odvečno kožo. Kot nalašč za male radovedne roke, ki jo vlečejo in raztezajo. Včasih se borim, ko se pogledam v ogledalo in pokažem svojemu telesu hvaležnost in ljubezen, ki si jo zasluži. Tem mislim skoraj takoj sledi krivda, ker včasih sovražim to telo, ki je storilo že veliko.

Nosečnost bi lahko trajala 38 tednov, čeprav so mi prijatelji, družina in celo zdravniki rekli, naj bom srečna, če bom 32-34 tednov noseča. To telo je lahko videti šibko in izčrpano, v resnici pa je tako močno in sposobno. Vse to vam povem, ker če ste se že kdaj sramovali, ker vaše telo preprosto ni "popolno", vas razumem. Jaz sem ti. Si zelo lepa!

 

 

 

Danes zjutraj sem jokala, ko sem se preoblekla pred ogledalom. V letu in pol sem pridobila skoraj 50 kilogramov. Med poskusom zanositve, zdravljenjem neplodnosti in nosečnostjo je moje telo prestopilo številne meje. Ves dan pa sem razmišljala o gibanju #this_is_postpartum, ki sem ga videla na strani svoje prijateljice Bethany. Ko sem drsela skozi hashtage, sem se počutila močnejšo, da sem ponosna na svoje telo. Čeprav se počutim tako ranljivo, ko ga vidim, sem PONOSNA na to telo, ki ga je ustvarilo popolnoma majhno človeško bitje. Ne vem, ali in kdaj bodo te strije izginile. Ne vem, kdaj bom shujšala za 50 kg. Ne vem, če kdo drug opazi mojo dvojno brado tako kot jaz.

 

PREBERITE TUDI: Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!

 

Vem pa, da obstajajo ženske, ki po nosečnosti nimajo ploskega trebuha in ne jokajo pred odsevom v ogledalu, kot sem jaz danes. Poskušam biti močnejša, a tako težko je. Pravim, da se jaz v tem telesu dobro počutim, ampak večino dni nisem. Hvaležna sem človeku, ki je zraven mene v temnih dneh in me opominja, ZAKAJ je moje telo videti tako. Zaradi Laile.

In tega otroka ne bi zamenjala za svoje staro telo. Torej, drage mame, vas, ki sovražite svoje telo po porodu,  pozivam, da se pridružite tej akciji. Mi smo vredne!

 

 

 

 

 

Delila bom svojo zgodbo .... Pred 12 leti sem imela prvega otroka, bila sem stara 20 let in sem bila mlada, moje telo pa se je hitro vrnilo v prvotno obliko, kar me je presenetilo. Potem sem dobila drugega otroka, tri leta kasneje, rezultat pa so bile strije in povešena koža in zgrozila sem se. Bila sem tako zaskrbljena zaradi svojega videza, da sem si šla narediti to grdo tetovažo, da bi poskušala prikriti strije in skriti dokaze o svojih dojenčkih. Ni bilo dovolj dobro, še vedno sem sovražila to, kar sem videla v ogledalu, zato sem začela trenirati in šteti kalorije. Imela sem dietni dnevnik, kaznovala sem se, ko sem jedla. Vsakič, ko sem jedla, sem si rekla, da bi morala telovaditi 3-krat na dan in jesti manj kot 1000 kalorij, kar pa sploh ni zdravo. Postala sem izčrpana, potrta, nisem hotela več živeti tako. Tako sem pustila vse in spet začela uživati ??v življenju.

 

PREBERITE TUDI: Drago dete, včasih pozabim, kako zelo sem srečna

 

Pridobljena teža je bila v redu. Pri 37 letih sem rodila tretjega otroka in bila sem najtežja v življenju! Bila sem zelo vesela, da sem končno dobila fanta po dveh dekletih, a postala sem čustvena, jezna, nerazumna. Tolikokrat sem jokala za zaprtimi vrati, zaradi vsega. Moja teža, moje življenje, moja žalost. Začela sem govoriti o tem in pomagalo mi je. Vse te čudovite matere, ki delijo svoje zgodbe, so me navdihnile, da sem delila svojo in se postavila zase in za vse druge ženske. Hvala @ meg.boggs @thegarciadiaries in vsem ostalim ženskam, ki so delile svoje biografije.

#this_is_postpartum #honestmotherhood #rawmotherhood #reallife #momlife # Motherhood #postpartum #postpartumdepression #gmotherhood #momentsinmotherhood

 

 

 

To fotografijo sem posnela le tri mesece po porodu, ko sem se borila z blago obliko poporodne depresije. Nisem bila zadovoljna s tem, kako je izgledalo moje telo in se v njem nisem počutila prijetno. Bila sem osredotočena na čustva, ne na resničnost. Resničnost je taka, da je moje telo močno in lepo. Tako kot tvoje! S to fotografijo sem se spomnila, da je v tem trenutku vseeno, kako izgledajo naša telesa - čas je, da proslavimo lastno lepoto! 

Ne glede na našo težo, velikost ali obliko, STE LEPI! #mivishformoms #this_is_postpartum

 

 

 

 

Lahko za trenutek povemo resnico?

Teh fotografij ne delim, ker želim nekakšno potrditev, da sem "v redu". Pravzaprav vem, da sem! Ne vedno, ampak večinoma. Iskreno? To sploh ni zame. Pogumno? Pravzaprav ne. Toda ali je to pomembno? Da. Ker verjamem v moč delitve. Verjamem v ženske, ki verjamejo vase. Želim si, da se v svojem telesu počutite normalno, četudi to pomeni, da imate po porodu malo povešene kože, ki visi, da se lahko nasmehnemo. "Življenje!" 

Želim, da verjamete, da ste v resnici res neverjetni in lepi ter zaželeni in edinstveni. Želim, da veste, da niste sami in da vas ta žarek negativnosti, ki živi v vaših mislih in vas nenehno obvešča, da ste grdi, nesramni, čudni, lahko zaduši.

Delim, da bi vedeli, da je tudi to v redu. In z deljenjem mislim, da se vam ni treba slikati in objavljati slik na spletu. Ne, deli ... vsaj s sabo. Ponosno stojte pred ogledalom. Spoštujte svoje noro telo in nadaljujte s svojim dnevom, s svojimi spomini, s svojimi zelo pomembnimi stvarmi. 

Delim, da ne boste izgubili dragocenih trenutkov svojega dne, da vaše življenje in misli ne bodo zavite v občutek, da ste manj vredni, ker je vaše telo veliko naredilo.

Mislim, da nam gre dobro. * SAMOZAVEST * moji prijatelji.

Imejte jo za zajtrk, nosite jo cel dan.

 

 

 

Samo zavest!

To. Je. Cela. Resnica.

Kot da ni že dovolj pritiska na to, kako se počutim, me skrbi, kaj svet govori o meni .... 

Držim mehak tresoč trebuh in pomislim, "kako težko je delati na tem?" In veste kaj? Že dovolj delam. Že dam vse od sebe.

Danes zjutraj, ko sem se slabo počutila, mi je naključni neznanec rekel: "Bog, kako si lepa." 

"Stari jaz" bi rekel: Kaj? Nimam ličil ... Nimam opranih las in nosim največji pulover, ker nimam svežih oblačil, ker je moj sušilni stroj pokvarjen ... In počutim se napihnjeno, ker že nekaj dni nisem šla na stranišče.

V redu ... "Ta jaz", ki drži trebuh, je takoj izginil ... Ni bilo pomembno. Vse je bilo v moji glavi ... Ne, nisem grda, ne, nisem grda ... Ne, nočem misliti, da se ne trudim dovolj.

DA. ČUDOVITA SAM!

Morda imam slabe trenutke, vendar vem, da bom vedno našla pot do svoje čudovite osamljenosti in vam še naprej prikazovala obe strani. Največji objem za svoje prijatelje.

 

 

 

Ta koža je bila zategnjena pred mnogimi leti.

Kmalu zatem je ta koža rasla in se raztegnila, da je naredila prostor za rast mojega najljubšega moškega.

In tu je zdaj ista koža.

Spremljajo jo strije, maščobne obloge in celulit.

To ni vrsta kože, ki jo boste videli v oglasih.

In verjetno je ne boste videli na naslovnici nobene revije.

Če bi se to zgodilo, bi to povzročilo polemike in razjezilo občinstvo v omrežjih.

Oni želijo prisiliti vsakogar, ki je videti tako, da se sramuje in si ne dovoli nič drugega kot biti neviden.

Ampak tudi mi živimo tukaj. 

Ženske in matere, kot sem jaz.

Poiščite ključ do samozavesti in sprejetja vašega telesa, ne da bi vam bilo treba gledati oglase in revije.

Torej, za ženo in mater, ki jih oglas ne vidi.

Ali ki ni na naslovnici revije.

Ki se trudi pogledati v ogledalo. Ki ne poskakuje. Ki izpusti trening. Tokrat svojega cilja ni dosegla.

Ki se odloči, da na dopust ne gre v bikiniju.

Ki joče v slačilnici.

Ki se v zadnjem času preprosto ne počuti kot ona.

To je za vas.

To je za nas.

Vi ste vredne.

Ste veliko več kot vaš videz.

#this_is_postpartum

 

Vir: Ringeraja.rs

PREBERITE TUDI: 28 čudovitih slik mamic po celem svetu


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
10
Moderna imena za fante v letu 2019
Katera imena za fante bodo najbolj popularna v letu 2019? Preverite v članku!
6
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
Je dojenček lahko alergičen na materino ml...
Dojenje je najboljša hrana za dojenčka, še vedno pa se velikokrat omenja materino mleko kot možen vzrok za pojav alergij...
5



Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
24 močnih fotografij brazgotin carskega reza
photo
V prizadevanju za razbijanje stigme okoli carskega reza matere na družabnih omrežjih vse pogosteje prikazujejo brazgotin...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?