|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

IDEJA ZA VIKEND: Sv. Peter nad Begunjami

www.druzinski-izleti.si, 31.3.2023
Se tudi vi sprašujete kam z otroki na enodnevni izlet, po lep razgled, kjer vas bo narava objela in pocrkljala s svojimi toplimi jesenskimi barvami? Ekipa Družinski izleti vas vabi na krajši pohod na Svetega Petra nad Begunjami na Gorenjskem.

image
Če boste pot na Sv. Peter začeli pri rekreacijskem centru Krpin, bodo vaši malčki presrečni, saj so skoraj do vrha urejena igrala in imate zagotovljeno motivacijo za pot. (Družinski izleti)
/11


Regija: Gorenjska

Izhodišče: parkirišče ob rekreacijskem centru Krpin

Dolžina poti: 1,8 km

Trajanje poti: 1 ura

Nadmorska višina - cilj: 839 m.n.v.

Najprimernejši čas za obisk: vsi letni časi

Primerno za: nosilke, od 3 - 6 let , 6+ let

Zahtevnost: srednje zahtevna pot


PREBERITE TUDI: Zlatorogova pravljična pot - Bohinj



Opis poti

zemljevid sv peter pot

Zemljevid poti (FOTO: Družinski izleti)


Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Radovljica (z gorenjske strani izvoz Lesce) in cesti naprej sledimo v smeri Begunj. V Begunjah (le malo za križiščem, kjer se v levo odcepi cesta proti Žirovnici) nadaljujemo levo v smeri rekreacijskega centra Krpin (naravnost Draga in Tržič). Parkiramo na velikem parkirišču ob rekreacijskem centru Krpin. Če pot začnemo tukaj, bodo vaši malčki presrečni, saj so skoraj do vrha urejena igrala in imate zagotovljeno motivacijo.


Lahko pa pustite avto pri parkirišču nasproti gostilne Pri Joževcu. Pri bolnišnici v Begunjah zaviješ levo in slediš poti čez dravored proti Plečnikovi senčnici in Kapelici. Mi smo štartali od tu, saj je bila vseskozi pot obsijana s sončkom in nas je prav lepo grelo na, sicer mrzlem januarskem izletu.


sv peter begunjePohod na Svetega Petra nad Begunjami na Gorenjskem je dovolj kratek, da ga bodo zmogli tudi mlajši otroci, pri cerkvici na vrhu pa boste deležni čudovitega razgleda. (FOTO: Družinski izleti)



Naredili smo krožno pot ter sestopili s hriba pri Krpinu, kjer je tudi otroško igrišče. Na Sv. Petru je tudi vzletišče padalcem, iz vrha pa je prelep razgled na Bled, Radovljico, Triglav in druge okoliške hribe.


sv peter begunjeNa Sv. Petru je tudi vzletišče za padalce. (FOTO: Družinski izleti)


PREBERITE TUDI: 7 čudovitih jesenskih izletov

 

Obvezno pokukajte tudi v Avsenikov muzej

Prenovljeni muzej Avsenik predstavlja zbirko, ki je doživeta pripoved časa, v katerem sta aktivno ustvarjala Vilko in Slavko Avsenik. Glasbeni in video posnetki na zaslonih na dotik vas prestavijo v čas zlate dobe Avsenikov. Ob poslušanju glasbe na slušalke boste lahko tudi vi zapeli z njimi.

Na ogled so postavljeni originalni inštrumenti ansambla, njihova narodna noša, osebni predmeti, prve Avsenikove plošče, še nikoli objavljene fotografije iz zakulisja snemanj in tudi fotografije družine Avsenik. Pomembno mesto v zbirki zaseda vseh 31 zlatih, dve platinasti in ena diamantna plošča ter državna odlikovanja in odlikovanja iz tujine.


avsenikov muzej

Pomembno mesto v Avsenikovem muzeju zaseda vseh 31 zlatih, dve platinasti in ena diamantna plošča ter državna odlikovanja in odlikovanja iz tujine. (FOTO: Družinski izleti)


Grade Kamen - vredno ogleda

Za vse ljubitelje gradov bo zanimiv obisk razvalin gradu Kamen. Grad Kamen (nemško Stain) so danes mogočne razvaline gradu na tesnem grebenu, ki zapira dolino Drage pri vasi Begunjah na Gorenjskem. Grad je bil pomembna postojanka, kajti varoval je staro tovorniško pot iz Bohinjskega kota in Zgornje Savske doline čez Prevalo proti Tržiču in hospicu v Podljubelju do Koroške.


grad kamen

Grad Kamen (nemško Stain) so danes mogočne razvaline gradu na tesnem grebenu, ki zapira dolino Drage pri vasi Begunjah na Gorenjskem. (FOTO: Družinski izleti)


PREBERITE TUDI: Martuljški slapovi (ideja za vikend)


NAŠI OTROCI PRIPOROČAJO

Še dovolj energije za še en kratek postanek? Priporočamo obisk Letališča v Lescah. Ob srebanju kavice ali gostega soka s smetano lahko iz terase opazujete vzletanje in pristajanje letal.

 

Več idej za enodnevne jesenske potepe po Sloveniji najdete na izletniškem portalu Druzinski-izleti.si.


družinski izleti


Raziskujte Slovenijo skupaj z ekipo Družinskih izletov.

Več predlogov za enodnevne družinske potepe najdete na spletnem portalu www.druzinski-izleti.si

ter na Facebook profilu Druzinski-izleti.


Spletni portal Družinski izleti je spletna stran za aktivne starše in njihove male pustolovce. Tam najdete super ideje za kratke izlete, razporejene po različnih regijah Slovenije. Izleti so prilagojeni tudi različni starosti otrok.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski vikend v istrskem slogu
Ta vikend se bomo odpravili na že 7. Praznik vina in česna, na katerem bomo lahko spoznali Istro v njeni najlepši podobi...
3
Grad Ravne
Nekoč v davnih časih sta živela kralj in kraljica. Živela sta v gradu in imela sta tri sinove... Tako se začenjajo pravl...
3
Nevarnosti na kolesu
Daljši in toplejši dnevi bodo ponovno obudili življenje na ulicah. Prihaja čas za igro na igriščih in za različne zunanj...
3
Z mestnimi derezami varno po snegu?
Ste že slišali za mestne dereze? Ko ceste in pločnike prekrije led, jih preprosto nataknemo na čevlje in ni več nevarnos...
3



Družinski izlet v neznano
Starši smo sicer vodje družine, pa vendar lahko vodenje kdaj načrtno prepustimo otrokom. Zakaj se ne bi ta vikend odprav...
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?