|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tudi na dopustu ne pozabimo na okolje!

Helena Primic, 23.4.2024
Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski dopustnik v povprečju proizvede kar en kilogram odpadkov? Kako lahko družine to spremenimo, preverite v članku!

image
Za okolje skrbimo tudi tako, da ne pretiravamo s spominki.
/11


Na dopustu se želimo čim bolj sprostiti in čim manj ramišljati. Tako se na izletih in družinskem oddihu pogosto vedemo manj ekološko osveščeno oz. precej bolj potratno, kažejo raziskave.

 

Trend ne kaže dobro!

Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski dopustnik v povprečju proizvede kar en kilogram odpadkov?

Kot kažejo analize, se bo količina odpadkov iz turističnih dejavnosti do leta 2050 povečala za kar 251 %. Toda ta trend lahko spremenimo!

Z vpeljavo le ene spremembe lahko tudi na družinskem dopustu skupaj prispevamo k velikim in pomembnim učinkom za okolje, v katerem bodo živeli naši otroci, njihovi otroci in njihovi potomci. Zato bodimo zgled zelenega obnašanja tudi na poletnem družinskem izletu in dopustu.

 

Praktični družinski nasveti

Kaj torej lahko storimo, da bomo tudi na družinskih počitnicah dobro skrbeli za naš planet? Preverite nekaj predlogov, ki so jih pripravili v društvu Ekologi brez meja.

  •  Izognite se uporabi plastičnih izdelkov za enkratno uporabo ter se na izlet ali dopust odpravite s steklenicami in vrečkami za večkratno uporabo. Saj veste, zrno na zrno pogača, plastenka na plastenko ekološka katastrofa. 
  • Ko izbirate namestitev družinskih počitnic, naj vas ne vodita le cena in udobje, temveč s svojim izborom podprite okoljsko prijazne namestitve in prireditve.
  • Hrano nakupujte na lokalnih tržnicah, pri hotelski bifejski ponudbi pa bodite otrokom za zgled in si naložite  toliko hrane, kot je boste pojedli. Raje manj in se po potrebi odpravite po več, kot da na krožniku puščate ostanke, ki bodo gotovo romali v koš. 
  • Tako doma kot na dopustu se odpovejte otrokom priljubljenim slamicam in otroke spodbujajte, da vodo pijejo iz kozarca, stekleničke ali pipe. Ekološko osveščeni ponudniki turističnih namestitev in prireditev znajo najti alternativne rešitve tudi za pakirane sladkorčke ter pribor in kozarce za enkratno uporabo. Posnemajte jih!

 

Več idej za okolju prijazno družinsko življenje in projektu Očistimo Slovenijo najdete na tej povezavi

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
4
2. Ringarajin izlet v Benetke
Sonce, morje, Benetke, otroci, nasmehi, Franček, nagrade ... Poglejte si fotografije!
3
Slovenski vozniki v primerjavi z Evropejci
Glede na rezultate raziskave, ki jo je izvedel Goodyear Dunlop, se bo približno 74 odstotkov evropskih dopustnikov letos...
3
Zebra Črtica praznuje prvi rojstni dan!
V soboto, 26. avgusta 2017, med 10. in 18. uro ne zamudite praznovanja 1. rojstnega dne zebre Črtice v ljubljanskem živa...
3



Po novem cenejši pogovori v EU – tudi na H...
Počitnic brez mobilnega telefona si ne moremo več predstavljati. Z nami je vedno, tudi v tujini. Zelo dobra novica je pa...
Šest idej za igro na snegu
Snežinke, ki padajo, in bela snežna odeja kar vabijo k igri na snegu - tako otroke kot odrasle. Poleg smučanja, sankanja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?