|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ste vedeli, da plastika ni nevarna samo za naravo, ki jo noro hitro zastruplja, temveč škodljive kemikalije, ki so sestavni del plastične - pa tudi prehranske - embalaže, prehajajo tudi v človeška, torej tudi otroška telesa?

PRAVLJICE

Kako (z)graditi planet brez odpadkov?

Avtor: Helena Primic | 16.4.2021
image

Knjigo Planet brez odpadkov, ki je izšla pri Mladinski knjigi, bi morala prebrati vsaka družina, ki želi svojim otrokom predati čim bolj čist in zdrav planet.

ZDRAVJE IN NEGA

Svetovni dan pravic potrošnikov 2021

Avtor: Zveza potrošnikov Slovenije | 14.3.2021
image

Do leta 2050 bo v oceanih več plastike kot rib – če ne bomo ukrepali!

EKO VIDEO VSEBINE

Brezplačen ogled filma Zgodba o plastiki

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.6.2020
image

Do 4. junija 2020 se je nov film Zgodba o plastiki predvajal že več kot 700-krat v 70 državah sveta, med njimi tudi v Sloveniji, kjer se je za ogled filma prijavilo že več kot 200 posameznikov. Do 11. junija si ga lahko ogledate brezplačno!

RINGARAJIN KLEPET

Božič je lahko tudi ekološki!

Avtor: Helena Primic | 13.12.2018
image

Ekologe brez meja smo povprašali, kateri so tisti ekološki ukrepi, s katerimi lahko družine božično-novoletne praznike naredimo bolj prijazne naravi in posledično tudi vsem živim bitjem.

image

Zadnja čistilna akcija Očistimo Slovenijo je združila več kot 280.000 Slovencev oziroma 14 % prebivalcev, kar je pomenilo rekordno udeležbo. Bomo letos dosegli nov rekord in tudi tako otrokom pokazali, da nam je mar za njihovo prihodnost?

image

Ali ste vedeli, da je turizem odgovoren za kar 14 % vseh nastalih komunalnih odpadkov na globalni ravni in da evropski dopustnik v povprečju proizvede kar en kilogram odpadkov? Kako lahko družine to spremenimo, preverite v članku!

VSE O VRTCIH

Stare plastenke za novo življenje

Avtor: Helena Primic | 14.3.2018
image

Od 22. marca do 22. aprila 2018 bo potekal projekt Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, s katerim bomo zbirali denar za sofinanciranje nakupa ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

EKO VIDEO VSEBINE

Proč s plastiko

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.2.2012
image

Velik delež smeti konča v svetovnih oceanih.

AKTUALNO

Škodljivost plastičnih vrečk

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.2.2012
image

Podjetje dm drogerie markt Slovenija je v februarju pričel z akcijo, s katero želijo izboljšati ozaveščenost svojih kupcev o škodljivosti plastičnih vrečk do okolja. V svojih poslovalnicah ponujajo samo še okolju prijazne vrečke.

STRAN 1 OD 2

Reakcija po cepljenju otroka
Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko prid...
Cepljenje proti noricam
Norice ali vodene koze je bolezen, ki je razširjena po vsem svetu. Bolezen je običajno mila in mine brez posledic. Če o...