|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

EKO VIDEO VSEBINE

Brezplačen ogled filma Zgodba o plastiki

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.6.2020
image

Do 4. junija 2020 se je nov film Zgodba o plastiki predvajal že več kot 700-krat v 70 državah sveta, med njimi tudi v Sloveniji, kjer se je za ogled filma prijavilo že več kot 200 posameznikov. Do 11. junija si ga lahko ogledate brezplačno!

VSE O VRTCIH

Stare plastenke za novo življenje

Avtor: Helena Primic | 14.3.2018
image

Od 22. marca do 22. aprila 2018 bo potekal projekt Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje, s katerim bomo zbirali denar za sofinanciranje nakupa ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

EKO VIDEO VSEBINE

Proč s plastiko

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.2.2012
image

Velik delež smeti konča v svetovnih oceanih.

image

Kartonska embalaža za mleko in sokove« oziroma »embalaža Tetra Pak« je embalaža, v katero polnimo tako imenovana tekoča živila. Kljub temu, da je večinoma sestavljena iz kartona, jo moramo po uporabi odložiti v zabojnik za odpadno embalažo.

image

Steklenica Flaška ima od januarja 2011 izračunan svoj ogljični odtis.

EKO NAMIGI

POZOR(!)NI ZA OKOLJE

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.10.2010
image

Tekmovanje v ločenem zbiranju odpadkov sedmih srednjih šol na Gorenjskem, ki poteka v okviru kampanje Pozor(!)ni za okolje, je v polnem teku. S svojim delom pa je že začela Eko komisija, ki je na sodelujočih šolah izvedla prvi nenapovedan pregled.

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Plastenke za dojenčke brez strupov

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.10.2010
image

Bisfenol od 1. marca 2011 prepovedan v plastenkah za dojenčke!

NAREDIMO SAMI

Igrače za v pesek

Avtor: Mojca Bartolič | 2.8.2010
image

V toplih popoldnevih se otroci radi igrajo v peskovniku ali v mivki morske obale. Orodje za igro lahko naredimo sami. Iz plastičnih embalaž šamponov, praškov, mehčalcev in paličic smo naredili lopatke, zalivalnik, grabljice, lijak in sito.

EKO NAMIGI

Zaključek projekta Eko-paket

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 31.5.2010
image

Znani so nagrajenci projekta Eko-paket 2009/10!

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Nasveti za boljši jutri

Avtor: bodieko, www.bodieko.si | 8.3.2010
image

Mnogi kaj hitro pozabimo, kako lahko male stvari lahko drastično pripomorejo k boljši prihodnosti. Zato smo tokrat zbrali deset krajših nasvetov, kako lahko na lahek način pomagamo našemu planetu:

STRAN 1 OD 2

Voda - pravica vseh, uporabljajmo jo premi...
video
Voda je življenjsko pomembna tekočina, brez katere vsako živo bitje umre. Torej dostop do vode, prav kot do kisika in sv...
Video - Ringaraja in Lek ozelenila okolico
video
Video prispevek o tem, kako sta Ringaraja in Lek ozelenila okolico očesne klinike.