|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nasveti za boljši jutri

bodieko, www.bodieko.si, 8.3.2010
Mnogi kaj hitro pozabimo, kako lahko male stvari lahko drastično pripomorejo k boljši prihodnosti. Zato smo tokrat zbrali deset krajših nasvetov, kako lahko na lahek način pomagamo našemu planetu:

image
/11


Čim več poslujte preko interneta. Tako boste zmanjšali količino papirja, katerega ne bi bilo potrebno porabiti. Vedno več pa je tudi ponudnikov, ki pošljejo račune kar preko e-pošte.

Reciklirajte, reciklirajte, reciklirajte! Večino stvari se da reciklirati, zato ne mečite kar vsega na en kup.

Kupujte proizvode od podjetij, ki ne uporabljajo odvečne embalaže. Že tako je preveč plastike na svetu, zakaj bi jo pomagali ustvariti še več?

Navadne žarnice zamenjajte z varčnimi ali LED žarnicami. Ne le, da bodo zdržale dalj časa, tudi manj energije bodo porabile.

Vaše obveznosti dobro načrtujte, da vam ne bo potrebno pokuriti še več goriva, ko boste tekali okoli po opravkih. S tem si lahko prihranite tudi veliko časa, saj vem ne bo ves čas potrebno razmišljati, kaj morate še storiti.

Namestite stranišča, prho pralne in pomivalne stroje z manjšo porabo vode. Ne pozabite popraviti tudi cevi, da ne bo voda po nepotrebnem uhajala.

Knjige si sposojajte v knjižnici, ali pa berite vedno popularnejše e-knjige namesto, da kupujete nove.

Ugašajte luči! Prav tako pa izklapljajte elektronske naprave iz električnega omrežja.

Termostat znižajte za vsaj dve stopinji pozimi, poleti pa klimo zvišajte za dve stopinji.

Oblačila perite na nižji temperaturi, prav tako pa bodite pozorni, da je pralni stroj poln, preden ga vklopite.

 Vir. www.bodieko.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Razgibajmo črevesje
Center telesa, področje trebuha je odločilnega pomena za celotno psiho-fizično zdravje posameznika. Na tem področju se p...
4
Evropski teden mobilnosti
Kampanji Evropskega tedna mobilnost, ki bo potekala od 16. do 22. septembra, seje letos v Sloveniji pridružilo 24 občin....
3
Prepoved parabenov
Danska vlada je napovedala prepoved konzervansov propyl - in butylparabena v kozmetičnih izdelkih za otroke mlajše od tr...
3
Zdravilna moč buč, bučnega olja in bučnih ...
Buče so pred šestimi tisočletji gojili Indijanci. Stari Grki so jih bolj kot v kulinarične uporabljali v liturgične name...
3



Post z Marjanom Videnškom
Pogovarjali smo se z Marjanom Videnškom, ki se že skoraj 20 let ukvarja s postenjem, svoje znanje pa uspešno prenaša na ...
Eko igre za prosti čas
photo
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?