|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O DOJENČKU

Je duda res tako slaba razvada?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.3.2024
image

Se tudi vam zdi, da bi vaš dojenček potreboval dudo, pa mislite, da mu je ne bi bilo prav dati, saj jo strokovnjaki odsvetujejo? Zakaj je vedno takšen »halo« okrog cucljev? Je res tako narobe, če mu jo ponudite?

image

Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo dojenček dojen ali pa hranjen po steklenički, prve mesece njegovega življenja se vse suče okrog ene stvari: mleka!

TEŽAVE IN POSEBNOSTI

Ko je mleka premalo ...

Avtor: Metka Troha | 2.2.2024
image

Pogosti so primeri, ko mati ne more dojiti. Za te primere so na voljo industrijsko pripravljene začetne in nadaljevalne mlečne mešanice, ki so po hranilni sestavi prilagojene materinemu mleku.

DOJENJE IN PREHRANA

Nočno hranjenje dojenčka

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 17.1.2024
image

Na začetku je ritem hranjenja približno enak podnevi in ponoči. Kasneje pa dojenček začne ponoči delati vedno daljše razmake med enim in drugim hranjenjem. Do kdaj vaš dojenček še potrebuje nočno hranjenje?

DOJENJE IN PREHRANA

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s stekleničko

Avtor: Andreja Zalokar, Tjaša Šimc | 24.12.2023
image

Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni posvečal pretirane pozornosti težavam in neprimernim praksam, ki so se prenašale iz roda v rod. To je pet najpogostejših napak.

VSE O DOJENJU

Zakaj dojenje ni vedno najboljše?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.11.2023
image

Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpomembnejše za mamico in novorojenčka od prvega trenutka po porodu.

image

V odgovor ameriškim politikom, ki so se raje kot za dojenje zavzeli za dobičkonosne interese proizvajalcev mlečnih formul, se ponovno spomnimo, zakaj je materino mleko brez dvomov najboljša hrana za dojenčka.

TEŽAVE IN POSEBNOSTI

Ko ti dojenje ne uspe ...

Avtor: Helena Primic | 31.7.2023
image

Namesto ukvarjanja z očitki drugih in bolečimi občutki krivde raje preveri, kako si lahko pomagaš, ko ti dojenje ni uspelo.

DOJENJE IN PREHRANA

Ali lahko dojenček zavrne dojko, če poskusi dudo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.7.2023
image

Starše pogosto opozarjajo, naj otroku v prvih treh ali štirih tednih življenja ne dajo stekleničke ali dude, da dojenček ne zavrne dojke.

image

Hranjenja dojenčka z adaptiranim mlekom prinaša določene slabosti, pa vendar tudi določene prednosti. Katere, preverite v članku!

STRAN 1 OD 2

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Je duda res tako slaba razvada?
Se tudi vam zdi, da bi vaš dojenček potreboval dudo, pa mislite, da mu je ne bi bilo prav dati, saj jo strokovnjaki odsv...