|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ali lahko materino mleko pogrevamo?

Uredništvo Ringaraja.net, 26.8.2022
Ali lahko presežek mleka, ki si ga ob dojenju iztisnemo in shranimo v hladilniku ali zamrznemo, pogrejemo? Preverite, kako primerno shranjujejo in pogrejemo materino (človeško) mleko.

image
Ko materino mleko enkrat pogrejemo, ga ne smemo več hraniti v hladilniku ali zamrzovalniku. (Freepik.com)
/11


Včasih, v izjemno redkih situacijah, je ob dojenju potreben še dodatek. Ker materino (človeško) mleko nima skoraj nobenih napak, ima pa celo vrsto prednosti, lahko uporabimo presežek mleka, iztisnjenega po dojenju in primerno shranjenega.


PREBERITE TUDI: Shranjevanje materinega mleka


Potrebno količino shranjenega mleka iz hladilnika ali zamrzovalnika lahko pogrejemo. Če ste mleko shranili v zamrzovalniku, ga najprej odmrznite pri sobni temperaturi. Ohlajeno mleko segrevamo do temperature 37 °C oziroma natančneje 38 °C, kolikor je temperatura mleka v materinih dojkah.

 

Kako boste mleko pogreli, je vaša odločitev, imate pa naslednje možnosti:  

• tako, da stekleničko z mlekom postavite pod curek tople vode;

• stekleničko potopite v posodo z vodo in na štedilniku segevate do ustrezne temperature; 

• pogrejete v namenskem grelniku za stekleničke, kar je najhitrejši, najenostavnejši in najvarnejši postopek za segrevanje in ohranjanje prave temperature materinega mleka.


Pred segrevanjem morate vedeti tole

Če si boste naredili zalogo mleka in ga primerno shranili, je uporabno še nekaj tednov, celo mesecev. Preden boste shranjeno mleko segrevali, pa morate vedeti naslednje: 

• Materinega mleka, adaptiranega mleka in otroške hrane NE pogrevajte v mikrovalovni pečici!

• Segretega mleka ne vračajte v hladilnik ali zamrzovalnik oziroma ponovno segrevajte!

Neporabljeno mleko zavrzite, stekleničko operite, prekuhajte ali sterilizirajte, da iz nje odstranite mlečno maščobo!

Mleka ne prekuhajte, razen po nasvetu zdravnika v primerih, ko je to nujno in v korist otrokovega zdravja!

 

PREBERITE TUDI: 6 presenetljivih dejstev o materinem mleku

VIR: Ringeraja.rs


 


 

Članek je povzet iz knjige za novopečene mamice z naslovom Treba znati još ponešto (v slo. prevodu: Še nekaj morate vedeti), avtorice Slađane Crvenkov, višje medicinske sestre. Knjiga je na voljo v prosti prodaji in prek spletne prodaje v Srbiji, Črni gori, Republiki Srbski ter Bosni in Hercegovini. Naročila za knjigo in dodatne informacije dobite e-naslovu trudnocaibeba@gmail.com.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
16
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
4



Nastavki za dojenje - so res v pomoč?
Nastavek za dojenje je umeten cucelj, ki ga matere uporabljajo preko svoje prsne bradavice med dojenjem otroka. Ti naj b...
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?