|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ZDRAVA NOSEČNOST

Kava in alkohol v času nosečnosti

Avtor: Helena Mlakar | 9.3.2024
image

Ali lahko nosečnica pije kavo in koliko skodelic dnevno? Ali lahko spije kozarec rdečega vina ali piva ob kosilu? Ali vse to neugodno vpliva na njenega še nerojenega dojenčka? Preberite si mnenje strokovnjakov.

image

Nekaj drobtinic o nosečnosti, ki so vam jih zamolčali, a se bodo skoraj zagotovo uresničile. Te so malo manj lepe, ne tako zelo sladke, a žal, še kako resnične. Bodoče mamice, brez strahu, tale prispevek je bolj za smeh …

image

Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo dojenček dojen ali pa hranjen po steklenički, prve mesece njegovega življenja se vse suče okrog ene stvari: mleka!

DOJENJE IN PREHRANA

Nasveti za prehrano doječe mamice

Avtor: Helena Mlakar | 14.5.2018
image

Nekoč je veljalo, da doječa mamica ne sme jesti surovega sadja, kisle zelenjave, stročnic, čebule in podobnega. Danes smernice kažejo drugače. Vseeno pa se lahko držite določenih pravil in preberete nekaj nasvetov, ki smo jih zbrali.

PREHRANA OTROKA

Zdrava otroška malica

Avtor: Helena Mlakar | 18.4.2017
image

Si tudi vaš otrok hrano za malico v šoli prinaša od doma? Kaj mu pripraviti, da bo malica zares zdrava tako v šoli kot na šolskem izletu?

DOJENJE IN PREHRANA

Zdrav in okusen obrok za dojenčka

Avtor: Rebeka Mahorič, inž. kem. tehn. | 10.2.2017
image

Kako pripraviti okusno in zdravo malico, kosilo in večerjo za dojenčka, da boste v vsakem obroku zadovoljili vse dojenčkove potrebe v prvem letu starosti?

O ŽIVILIH

Zamrznjena zelenjava je zdrava različica za svežo

Avtor: Zveza potrošnikov Slovenije | 13.4.2016
image

Pozimi, ko je ponudba sveže zelenjave iz naših krajev skromna, lahko prehrano popestrimo z zamrznjeno zelenjavo, saj ta obdrži veliko hranilnih in senzoričnih lastnosti sveže zelenjave.

NAČRTOVANJE FINANC

Nakupovanje na obroke

Avtor: Zveza potrošnikov Slovenije | 8.7.2015
image

Večina potrošnikov dobro pozna nakupovanje na obroke kot način plačila za različno blago in storitve, kar ponujajo trgovci in potovalne agencije, npr. za gospodinjsko opremo, počitnice. Podobno možnost so začele ponujati tudi banke.

image

Če si tudi vi želite shujšati kak kilogram, potem se morate najprej držati enega in osnovnega pravila.

image

Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bi morale nosečnice jesti mešano in zdravo hrano. Premastna živila lahko slabo vplivajo na razvoj plodovih možganov.

STRAN 1 OD 6

Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...