|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Za to, da vzgojite eko-otroka in nekoč ekološko osveščenega odraslega, ne potrebujete niti posebnega znanja, niti dodatnih finančnih virov.

PRAVLJICE

Kako (z)graditi planet brez odpadkov?

Avtor: Helena Primic | 16.4.2021
image

Knjigo Planet brez odpadkov, ki je izšla pri Mladinski knjigi, bi morala prebrati vsaka družina, ki želi svojim otrokom predati čim bolj čist in zdrav planet.

RINGARAJIN KLEPET

Božič je lahko tudi ekološki!

Avtor: Helena Primic | 13.12.2018
image

Ekologe brez meja smo povprašali, kateri so tisti ekološki ukrepi, s katerimi lahko družine božično-novoletne praznike naredimo bolj prijazne naravi in posledično tudi vsem živim bitjem.

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Še zadnjič bomo (o)čistili Slovenijo!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.9.2018
image

To soboto, 15. septembra 2018, si obvezno rezervirajte za družinsko čiščenje Slovenije. Z otroki lahko pobirate smeti le v vaši ulici oziroma bližnji okolici.

image

Zadnja čistilna akcija Očistimo Slovenijo je združila več kot 280.000 Slovencev oziroma 14 % prebivalcev, kar je pomenilo rekordno udeležbo. Bomo letos dosegli nov rekord in tudi tako otrokom pokazali, da nam je mar za njihovo prihodnost?

image

Preden naslednjič gradbeni material, star hladilnik ali odpadke, za katere bi vam v komunalnem podjetju zaračunali nezanemarljiv znesek, odpeljete v bližnjo luknjo, gozd ali reko, pomislite tudi na tisto drugo ceno. Katero, preverite v članku!

GOSPODINJSKI NASVET

Kako zmanjšati količino živilskih odpadkov?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.10.2014
image

Pri zmanjševanju količine odpadkov lahko prispeva vsak izmed nas že doma. Na ta način lahko krepimo ekonomičnost in odnos do hrane, ki ni le stvar, temveč dragocena človekova dobrina, ki si jo marsikdo vedno težje privošči.

image

Kartonska embalaža za mleko in sokove« oziroma »embalaža Tetra Pak« je embalaža, v katero polnimo tako imenovana tekoča živila. Kljub temu, da je večinoma sestavljena iz kartona, jo moramo po uporabi odložiti v zabojnik za odpadno embalažo.

EKO NAMIGI

Star papir za novo upanje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.2.2011
image

Ali veste, da se dnevno v srednje veliki papirnici predela tudi do 500 ton starega papirja? Društvo Ekologi brez meja letošnjo pomlad organizira novo vseslovensko akcijo z nazivom “Star papir za novo upanje”.

EKO NAMIGI

Ne vabimo medvedov k hišam

Avtor: www.biotskaraznovrstnost.si | 21.9.2010
image

Jesen je pri rjavem medvedu čas intenzivnega iskanje hrane za nabiranje zimskih zalog. Zato je sedaj še posebej pomembno, da na območju medveda pravilno ravnamo s smetmi, predvsem organskimi odpadki (ostanki hrane, tropine, klavniški odpadki ipd.)

STRAN 1 OD 2

Dnevnik: 10-dnevni post na Jezerskem
photo
Med potjo se mi poraja cel kup pomislekov, mi je res tega treba, po stresu še en stres zaradi odpovedovanja hrani. Bom z...
Eko igre za prosti čas
photo
Vrtec Miškolin, Enota BLOK, vzgojiteljici Mojca Košmrlj in Tatjana Žinko