|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izmaknili so mi registrske tablice!

Tina Trček, 19.3.2010
Če vas pri vožnji brez tablice zaloti policist, vam preti globa v višini 500 evrov. Čeprav so nekateri policisti v takih primerih razumevajoči in vam izdajo le opozorilo, pa so zato drugi toliko bolj neusmiljeni, zato ne tvegajte!

image
/11


Izredno nelagoden je občutek, ko ugotovite, da na vašem avtu ni ene ali pa kar obeh registrskih tablic. Da bi vam bilo v primeru takšnega pripetljaja malenkost lažje, vam ponujamo nekaj namigov, kako ravnati.


Lov za izgubljenim zakladom

Če vam na vašem jeklenem konjičku manjka ena registrska tablica, to po vsej verjetnosti (ne pa zanesljivo) pomeni, da ste jo izgubili. Pobrskajte malce po svojem spominu in poskušajte ugotoviti, kdaj ste tablico na svojem avtomobilu nazadnje videli. Čeprav bo to morda težko, ker prisotnosti tablic navadno ne pregledujemo, temveč jih le bežno in nenamerno oplazimo s pogledom, vseeno poskusite. Ko omenjeno vsaj približno ugotovite, poprosite nekoga, da vas zapelje po poteh, po katerih ste se nazadnje vozili in skrbno opazujte okolico. Zelo pogosto se zgodi, da izgubljeno tablico kdo najde in jo položi na vidno mesto, zato obstaja velika verjetnost, da jo boste našli. Iskanja registrske tablice pa se nikoli ne lotite z vozilom, s katerega ste jo izgubili oziroma vam je bila ukradena, saj vas v primeru, če vas pri vožnji brez tablice zaloti policist, čaka globa v višini 500,00 evrov. Čeprav so nekateri policisti v takih primerih razumevajoči in vam izdajo le opozorilo, pa so zato drugi toliko bolj neusmiljeni, zato ne tvegajte!


Prijava skrivnostnega izginotja

Kaj pa če registrske tablice ne najdete oziroma sta z vašega avtomobila izginili kar obe? Potem obstaja velika verjetnost, da vam jih je nekdo izmaknil. Tudi v tem primeru se z avtomobilom ne vozite naokrog, temveč pokličite oziroma poprosite nekoga, da vas zapelje do najbližje policijske postaje, kjer najprej prijavite krajo. Nato se oglasite na upravni enoti, kjer boste podpisali izjavo, da so vam bile registrske tablice ukradene, poleg izjave pa boste morali predložiti tudi prometno dovoljenje in morebitno preostalo tablico (če so vam nepridipravi izmaknili zgolj eno) ter osebni dokument.


Da pa se vam tovrstne nevšečnosti sploh ne bi pripetile in bi svoj čas, energijo in nenazadnje tudi denar privarčevali za stvari, ki vas veselijo, priporočamo, da na svoj jekleni konjiček že preventivno namestite dodatne kovinske okvirje, ki tatovom izredno otežijo, če ne celo preprečijo namero prilaščanja tuje lastnine.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
53
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
18
Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
16
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
15



Pravilna uporaba avtomobilske klime
V toplejših dneh v avtomobilu hitro postane vroče in takrat pride še kako prav klimatska naprava. Zelo pomembno je, da k...
Priprava otroka na promet
Pri otrocih dobronamerne razlage in pridige pogosto nimajo pravega učinka. Zato preverite nekaj alternativnih načinov, k...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?