|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izvirno, vendar poceni obdarovanje

Tina Južnič, 24.11.2010
Spet je tu je veseli december, čas obdarovanj in nakupov. Verjetno že premišljujete, kako obdarovati vaše najbližje, predvsem najmlajše, ki so daril še posebej veseli, in ne zapraviti gore premoženja. Pri tem vam lahko pomagajo naši nasveti.

image
Za izvirno obdarovanje si je treba vzeti malce več časa.
/11


Ljudje različno cenimo darilo, ki ga prejmemo. Nekateri gledajo le na njegovo vrednost, drugi na uporabnost, spet tretjim darilo sploh ne pomeni veliko. Kako bo znal ceniti materialne dobrine vaš otrok, je do neke mere odvisno od njegove vzgoje. Pri tem pa imata izreden pomen tudi družba in oglaševanje, ki nas na vsakem koraku bombardira s številnimi izdelki, ki jih vaš otrok "nujno mora imeti'. Naloga staršev, da otroka naučijo, da se bo tem pritiskom lahko uprl, je težka, zato vam predlagamo, da začnete že zgodaj in nikoli ne pozabite na to, da ste vi tisti, po katerih se otrok zgleduje.


Pomen tradicije

Decembrski prazniki veljajo za družinske, ko se ob božični večerji zbere vsa družina ali najbližji prijatelji. Če še niste začeli s to tradicijo, vam jo toplo priporočamo. Organizirajte prijazen dogodek, ki bo naredil vtis na vašega otroka.

Ni le božična večerja tista, ki naredi praznike. Ena najbolj  zabavnih dogodivščin v mesecu decembru je lahko tudi okraševanje stanovanja in postavljanje novoletne jelke. Bodite izvirni in okrasite stanovanje z okraski, ki so jih naredili vaši otroci in novoletno jelko s piškotki, ki ste jih spekli skupaj.


Doma izdelane voščilnice

Mlajši otroci verjamejo v pravljična bitja, zato res ne bi bilo pošteno od nas, da jim ne bi pustili sanjati vsaj v njihovih rosnih letih. Torej, to je čas, ko izdelava domačih daril še ne pride v poštev. Vsaj tistih ne, ki jih nosi Božiček. Lahko pa se skupaj z malim radovednežem lotite izdelave božično-novoletnih voščilnic. Vašim bližnjim bo zagotovo veliko pomenilo, če jim boste podarili manjšo pozornost, v katero je bilo vloženega veliko truda in osebne note. Malčki bodo ponosni na svoj prispevek, prejemniki pa navdušeni nad njihovo ustvarjalnostjo.

Da bi bilo voščilo še toliko bolj osebno in rezultati sreče vidni na obrazih vaših najdražjih vam predlagamo, da voščilnice tokrat ne pošljete po navadni ali e-pošti, temveč jim ga dostavite osebno.


Naj ima darilo svoj pomen

Obdarovanje je pomemben del božično-novoletnih praznikov. Njegov namen je dosežen, če z darilom osrečimo obdarovanca. Nič ni lepšega, kot videti srečen obraz tistih, ki jih imamo radi. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj predlogov daril z globljim pomenom, pri izdelavi le-teh pa vam lahko pomagajo tudi vaši otroci. Seveda tisti starejši, ki že poznajo skrivnosti "velikih".


  • Večen spomin

Izberite skupne trenutke ujete v sliko in vesele izseke iz vašega vsakdana ter sestavite album s slikami, ki bo lep in hkrati večen spomin. Izredno priročni so manjši albumi, ki jih lahko člani družine enostavno vzamejo s seboj in jih ob kavici pokažejo svojim prijateljem.


  • Uokvirite otrokovo umetnijo

Naj letos vaši najmlajši poskrbijo za izdelavo daril: risbe, lepljenke, figurice iz plastelina so le ene izmed idej ročno izdelanih daril mladih rokic, ki jih lahko uokvirite in podarite otrokovim starim staršem. Prepričani smo, da bo odpiranje takšnega darila ganljiv trenutek. In še dodaten nasvet: ne pozabite okrasiti tudi okvirja.


  • Družinsko drevo malo drugače

Nikakor nimamo v mislih pravih družinskih dreves, katerih korenine segajo več sto let nazaj. Dovolj bo, če vaše drevo zajame tri ali štiri generacije. Torej otroke, njihove starše, stare starše ter prastarše. Igrajte se zgodovinarje in izdelajte svojevrstno družinsko drevo ter ga opremite z zabavnimi slikami.


  •  Škatla sladkega presenečenja

Praznično obarvana škatla za piškote je lahko odlično darilo. Še posebej, če je polna doma pečenih piškotov in peciva.


  • Čas za darilo

Nikar pa ne pozabite na darila najvišje vrednosti. To so darila, s katerimi se zavežemo, da bomo obdarovancu podarili svoj čas. Zakaj ne bi letos izdelali prav poseben "bon" za babico in dedka, ki bi se rada naučila računalništva ali le potrebujeta vašo pomoč pri dnevnih opravilih. Podarite jim, na primer, 10 ur učenja računalništva ali 5 pranj avtomobila. Otroška pozornost in posvečen čas bosta zagotovo neznansko osrečila stare starše.


  • Človekoljubno dejanje

Na trgu so vedno bolj pogosta darila, z nakupom katerih prispevate svoj delež pomoči za različne namene. Nakup takšnega darila je človekoljubno dejanje, ki bo pomagalo osebam v stiski ali tistimi s posebnimi potrebami ter krepilo otrokov čut do sočloveka.


  • Izvirno zavijanje daril

Danes se družine pogosto obdarujejo z naprej dogovorjenimi darili, ki jih potrebujejo v vsakdanjem življenju. Tudi v teh primerih lahko darilu dodate osebno noto. Uporabite svojo domišljijo in zanj izdelajte prav posebno embalažo ali ga zavijte na nenavaden, vam lasten način.


Veliko veselja, zabave in nasmehov na obrazu obdarovancev vam želimo!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
14
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
13
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8



Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?