|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jesen: cepljenje otrok proti COVID-19

Uredništvo Ringaraja.net, 10.8.2021
Konec junija je WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) zapisala, da za priporočilo cepljenja otrok proti COVID-19 še ni dovolj izsledkov raziskav, medtem ko se Slovenija boji novega zapiranja šol v jeseni, če ne bo precepljenosti.

image
Kako se bodo odločili glede cepljenja otrok? (FOTO: Freepik.com)
/11


Slovenija je s cepljenjem mladostnikov in otrok proti koronavirusu pričela začetek junija, pri čemer so imeli prednost otroci s kritičnimi boleznimi. Cilj cepljenja je bil, da bi otroci brez težav vstopili v novo šolsko leto.

 

WHO objavil, da se morejo priporočiti cepljenja za otroke

Konec junija je WHO na spletni strani zapisala, da cepljenja otrok ne morejo priporočati, saj za uporabo cepiv pri njih še ni dovolj podatkov o varnosti.

Zapisali so tudi, da imajo "otroci in mladostniki ponavadi blažji potek bolezni v primerjavi z odraslimi, zato je cepljenje manj nujno kot za starejše ljudi s kroničnimi zdravstvenimi težavami in zdravstvene delavce, razen če so del skupine z večjim tveganjem za hudo obliko COVID-19."

(Vir: WHO)

 

Takrat je vodja strokovne skupine za cepljenje Bojana Beović sporočila, da bodo to priporočilo zagotovo obravnavali in poiskali vse mogoče vire in razlage, ki so podlaga tej odločitvi, vendar se cepljenje otrok izvaja še naprej.

 

PREBERITE TUDI: Bolnišnično zdravljenje so potrebovali tudi otroci, mlajši od enega leta 

 

Različica Delta

V ZDA število okuženih otrok narašča. Od pojava različce delta, se je število primerov okužb otrok do 17 let, povečalo za kar 84 odstotkov.

 

Mlajši od 12 let in začetek šolskega leta

Čeprav številke okuženih med mladimi naraščajo, pa še nobeno izmed cepiv ni dobilo potrdila za uporabo pri otrocih, mlajših od 12 let. Zaenkrat strokovnjaki priporočajo, naj se v šolah še vedno nosijo maske in razkužujejo prostori.

Kako bo novo šolsko leto potekalo, naj bi bilo po zadnjih informacijah znano šele v zadnjem tednu avgusta.

 

Izpisi iz šol v Avstriji

Med tem pa v sosednji Avstriji poročajo o vse več podanih zahtevkih za izpis iz šole. Starši naj bi bili zaskrbljeni zaradi napovedi obveznega cepljenja. Do sedaj naj bi bilo izpisov 3600, medtem ko bi jih lahko do začetka šolskega leta beležili kar 6000, kar je toliko kot pred pandemijo v 9 letih skupaj.

 

Več bo znano konec avgusta

Tudi pri nas se oblikujejo različne iniciative za šolanje otrok na domu, ki so aktivne predvsem na socialnem omrežju Facebook. Sicer vlada še vedno zagotavlja, da obveznega cepljenja ne bo, je pa konec junija predsednik vlade Janez Janša ponovno pozval k cepljenju. "Če se bomo cepili, bodo jeseni šole in vrtci odprti, če pa se ne bomo, ne bodo odprti in bomo spet plačevali ceno," je povedal.

 

PREBERITE TUDI: Cepljenje COVID-19 za nosečnice

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
26
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
6
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6



Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?