|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako izbrati pravi kovček?

Uredništvo Ringaraja.net, 20.6.2017
Kupujete kovček? Ker to ni nakup, ki ga opravljate pogosto, in četudi ste v mislih že na dopustu ali potovanju, je treba kovček kupovati s premislekom in trezno glavo, priporočljivo pa je upoštevati tudi nekaj osnovnih nasvetov.

image
Izberite pisano barvo kovčka, da ga boste lažje prepoznali.
/11


Iz plastike ali tekstila?

Primerjalni testi so pokazali, da velikih razlik med vzdržljivostjo in robustnostjo enih ter drugih ni. Kovčki iz tekstila so malce bolj prilagodljivi glede količine prtljage. Če prisegate na trde kovčke, izberite polikarbonatne, ki so odpornejši na razenje.

 

Dva ali štirje koleščki?

Kovčki s štirimi koleščki so lažje vodljivi. Preverite, ali lahko koleščke zamenjate, saj so pogosto »najšibkejši člen« pri kovčku.

 

Ročaji

Ročaji ne smejo imeti ostrih robov. Preverite, če se ročaj prilega dlani in tudi, ali lahko brez zatikanja izvlečete in pospravite teleskopski ročaj. Teleskopski ročaji morajo biti dovolj dolgi, da lahko kovček vozimo brez težav, kar je še posebej pomembno, če kupujete kovček s štirimi koleščki. Povohajte ročaje (naj vam ne bo nerodno). Če imajo ročaji čuden, neprijeten vonj, lahko vsebujejo zdravju škodljive snovi, kar se je potrdilo tudi na testu, ki so ga opravili kolegi iz nemške potrošniške organizacije.

 

Velikost

Številne letalske družbe lastnike prevelikih ali pretežkih kovčkov dodatno »kaznujejo«, zato dobro premislite, kako velik kovček v resnici potrebujete na poti.

 

Teža

Če uporabljate kovček predvsem za izlete z avtomobilom, potem njegova teža ni zelo pomembna. Če več potujete z letalom in vlakom, pa je teža kovčka še kako pomembna.

 

Barva

Pred leti je bilo več kot 90 odstotkov kovčkov črnih in ko so jih potniki na letališču čakali ob tekočem traku za prtljago, so le težko prepoznali svojega. Če se torej želite izogniti tej neprijetnosti, boste morali izbrati živahnejšo barvo (ali vzorec). Sicer pa imajo temne barve očitno prednost, saj na letališčih običajno s kovčki ne ravnajo najlepše.

 

Notranja razporeditev

Kovček naj bi imel med obema polovicama pregrado in pasove, s katerimi lahko pritrdimo vsebino. Tudi manjši notranji žepi pridejo prav, še posebej, če imate radi pospravljeno prtljago.

 

Zapiranje, šivi

Obvezno preverite, kako se kovček odpira in zapira. Če ima kovček zadrge, jih večkrat zaprite in odprite. Lahko to naredite brez težav? Poleg koleščkov so pri kovčkih prav zadrge med najšibkejšimi členi. Koleščke še lahko zamenjate, zadrgo pa bolj težko. Šivi ob zadrgi morajo biti obvezno dvojni.

 

PREBERI ŠE:

Zdravila za dopust

Pripravite svoj avto za pot!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Reka Sava
Sava je dolga 944 km, od tega je 220 km na slovenskih tleh in je naša najdaljša reka. Njeni glavni pritoki v Sloveniji s...
4
Družinski izlet na Koreno nad Horjulom
Hrib Koreno nad Horjulom, ki ga imenujejo tudi Korena je ravno dovolj visok hrib, da se nanj lahko vzpne marsikatera dru...
3
Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke ...
2
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
2



Na letalo z malčkom - 9 zlatih pravil
Če se tudi vi med počitnicami odpravljate na družinsko potovanje z letalom, obvezno preverite zlata pravila za letenje z...
Alergija na strupe žuželk
Lažja oblika alergije na strup se kaže z intenzivno rdečino, oteklino in bolečino, ki nastane nekaj minut po piku na mes...