|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kdaj in kako prvič ostriči otroka?

Minirokice.si, 16.11.2023
Ima vaš otrok dolge laske in se močno poti v glavico? Prvi laski so nežni in po navadi odpadejo, zato ni nič narobe, če jih boste postrigli.

image
Ne pozabite nekaj laskov spraviti v spominsko knjigo, to je neprecenljiv spomin. (Freepik.com)
/11


Kdaj je priporočljivo prvič ostriči otroka?

To je odvisno od gostote in dolžine las ob rojstvu. Daljši so, hitreje jih boste morali postriči. Je pa tudi odvisno od odločitve staršev. Nekaterih staršev dolgi kodrčki ne motijo, skrajšajo samo tiste, ki motijo pogled.

 

In kdaj sva prvič strigla midva? Za prvo striženje sva se odločila pri šestih mesecih. Takrat otrok še nima strahu, niti ne dojame dobro kaj se dogaja in nekateri že sedijo stabilno. Striženje je potekalo brez težav. Opravila sva v nekaj minutah. Niku pa je bilo vse skupaj zelo zabavno.

 

Nekateri boste rekli, da je pri šestih mesecih prehitro. Za zgodnje striženje sva se odločila iz dveh razlogov. Takrat so se temperature dvigale nad 30 stopinj in Nik je imel ves čas prepoteno glavico. Ob rojstvu so bili njegovi laski na sredini glavice gosti in dolgi 2 cm, ob strani pa laski še niso zrasli. Laski so bili kasneje različne dolžine.

 

Kako pričeti s prvim striženjem?

Otroka lahko peljete k frizerju. Priprave preden boste šli k frizerju so lahko stresne. Še posebej če otroka opozarjate, da ne bo nič bolelo. Otrok je tekom svojega mladega življenja že ugotovil, da tisto kar vi rečete ne boli, dejansko boli (npr. cepljenje ali padec). Če ste se odločili za frizerja to opravite brez priprav. Namesto v bližnjo trgovino zavijte k frizerju.

 

Otroka lahko postrižete sami.

 Pri fantku uporabite strižnik las, pri punčki škarje. Priporočam otroške škarje za papir. Z njimi otroka, če se bo nenadoma premaknil, ne boste ranili. Laski so mehki in zanje ne potrebujete profesionalnih škarij z ostro konico.

 

Dobro je, da sta pri striženju prisotna oba starša. Eden naj drži otroka in drugi striže. Ne pozabite uporabite frizerskega pregrinjala ali vsaj brisače na katero se bodo ujeli ostriženi laski. 

Po koncu striženja sledi obvezno kopanje. Jaz si pomagam s zalivalko, ki deluje kot mini tuš. Nika posedem v banjico in ga stuširam z zalivalko, pravega tuša se še boji.

 

Pravi, močnejši laski otroku začnejo rasti po 8 mesecu starosti. Prvi laski ponavadi izpadejo sami. Lahko počakate, da se to zgodi ali se odločite za striženje – kar še posebej priporočam v vročih mesecih.

Vir: Minirokice.si

PREBERITE TUDI: 12 idej kako se igrati z dojenčkom


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
7
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
7
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
5
Nasvet fizioterapevtke: Copati za v vrtec
Preden se odpravite po nakupih ali potegnete iz omare »podedovane« copatke za v vrtec, preverite, kateri copati so dobri...
4



Popek potrebuje posebno nego
Popkovnico, ki povezuje plod s posteljico, po porodu spnejo in prerežejo. Tako izgine fizična vez med materjo in otročič...
Kaj pomeni, če je vaš dojenček hipoton?
Hipotonija pri dojenčku pomeni, da ima nižji mišični tonus, kar se kaže s počasnejšim krčenjem mišic pri dražljaju. Kdaj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?